Gündem

Murat Yetkin: Makamında namaz kıldıracak kadar dindar olan Yusef'in yükselişindeki etkenlerden biri de toplumsal cinsiyet eşitliğinin sıkı bir savunucusu olması

29 Mart 2023 10:36

Gazeteci-yazar Murat Yetkin, İskoçya'nın yeni başbakanı Humza Yousaf'ın (Hamza Yusef) başbakanlık konutunda ailesi ve Müslüman ekip üyeleriyle namaz kıldırırken çekilmiş fotoğrafına işaret ederek, "Pakistan kökenli ve makamında namaz kıldıracak kadar dindar olan Yusef’in yükselişindeki etkenlerden biri de toplumsal cinsiyet eşitliğinin de sıkı bir savunucusu olmasıydı. SNP içindeki yerli ve milli rakiplerine rağmen İskoçya Cinsiyet Reformu savunucusu. Seçim kampanyası sırasında verdiği sözler arasında LGBT haklarını savunacağı da bulunuyor" diye yazdı.

İngiltere Başbakanı Sunak'ın da cinsiyet ve ırk ayrımcılığına karşı söyleminin etkisiyle başbakanlığa yükseldiğini kaydeden Yetkin, "Dünya değişiyor ve Türkiye’de hâlâ değişime, ilerlemeye direnenlerin borusu ötüyor. Bakalım bir tek oyun bile büyük önem taşıdığı 14 Mayıs seçiminde değişim isteyenler mi, 'böyle iyi' diyenler mi kazanacak?" ifadelerini kullandı.

Bu yazı yetkinreport.com sitesinden alınmıştır...