Politika

Murat Yetkin: Hulusi Akar ve Süleyman Soylu neden bakan kalamadı?

"Her iki siyasetçinin ümidi de son dakikaya dek sürdü ama Erdoğan 3 Haziran’da ilan ettiği kabinede ve başka ifadeyle yeni A-takımında onlara yer vermedi"

14 Haziran 2023 12:01

Gazeteci-yazar Murat Yetkin, bugünkü yazısında; bakan kalmak istedikleri konuşulan ancak siyasi hayatlarına AKP milletvekili olarak devam eden eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve eski Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'ın neden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın A Takımı'nda kalamadıkları sorusuna yanıt aradı. 

Akar ve Soylu'nun, "Türkiye'nin iki silahlı gücünün asker ile polis ve jandarmanın başında bulunan medyatik siyasetçiler" olduğunu belirten Yetkin, iki ismin bakan kalamamasında birden fazla etkenin rol oynadığını yazdı:

"Soylu’nun son zamanlarda özellikle ABD ve Almanya’ya karşı Dışişlerini zor durumda bırakan dış politika çıkışları, Soylu ve Akar’ın PKK ile mücadelede medya görünürlüğü olarak öne çıkan rekabetlerinin de  Erdoğan’ı çok memnun etmediği anlaşılıyor. Yeni MSB Yaşar Güler’in medya ilişkilerine Akar kadar açık olmak istememesi buna bağlanıyor.

Akar-Soylu-Fidan üçlüsünün PKK ile mücadelede özellikle 15 Temmuz’dan bu yana önleyici eylem ile daha önce alınmamış derecede mesafe aldığı ortada. Erdoğan, özellikle Soylu ve Akar bağlamında bunu ileriye yönelik siyasi kazananıma çevirme eğilimlerinin önünü kesmek istemiş olabilir."

Yazının tamamı için tıklayın.