Gündem

Murat Yetkin: Hakan Fidan’ın seçimde oy istediği yerlerde, Pendik hariç, CHP kazandı

“Hakan Fidan’ı partizan bakanlar sınıfına dahil etmenin sorumluluğu ise Erdoğan’da”

07 Nisan 2024 12:00

Gazeteci Murat Yetkin, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’ın seçim döneminde oy istemek için ziyaret ettiği yerlerde, Pendik hariç, CHP’nin kazanmasına dikkati çekti. “O bile kurtaramadı denebilir” diyen Yetkin, “Halk gözünde ayrı bir yeri olan Fidan’ı partizan bakanlar sınıfına dahil etmenin sorumluluğu ise Erdoğan’da” diye yazdı.

Dış politika, iç politikanın bir alt başlığı olarak görülemez; bir yandan ülkenin güvenliğiyle, diğer yandan -ekonomideki dış kaynak arayışının gösterdiği üzere- ülkenin refahıyla doğrudan ilgilidir.

“Fidan’ın MİT Başkanı olarak oluşturduğu partizanlıktan uzak “sakin güç” görüntüsü 31 Mart seçimleriyle hasar aldı” diyen Yetkin, şunları kaydetti:

Oysa Türk dış politikası, tıpkı kriz içindeki ekonomisi gibi zorlu bir dönemin eşiğinde. Dünyada ve bölgemizde hararet artıyor. Rusya-Ukrayna Savaşı, Gazze Krizi, İsrail’in İran’ı savaşın içine çekerek Batı -hükümetleri düzeyinde olmasa da kamuoyunda- aleyhine dönmeye başlayan havayı değiştirmek istemesi, Kafkaslardaki gerilim ve sınır aşan terörizm, patlamalara hazır bir ortam oluşturuyor. Fidan’ın -ciddi bir yeniden yapılanmayı başlattığı- Dışişlerini ve dış politikayı ciddiyet ve sükunetle sürdürmesi, Erdoğan’ın dış politikayı iç politikanın bir alt başlığı gibi görme eğilimine rağmen önem taşıyor.”

Yazının tamamını okumak için tıklayın.