Politika

Murat Yetkin: Genelkurmay Başkanı'nın kim olduğunu biliyor musunuz?

Soldan sağa: Musa Avsever, Hulusi Akar, Yaşar Güler

20 Temmuz 2023 13:09

Gazeteci-yazar Murat Yetkin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eski Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'ın yerine eski Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler'i atadığını, ancak Güler'den boşalan Genelkurmay Başkanlığı koltuğuna Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Musa Avsever’i vekâleten de olsa atamadığına dikkati çekerek, "YAŞ'ta değişiklikler olabilir" dedi. 

Yetkin, bugünkü, "Genelkurmay Başkanı'nın kim olduğunu biliyor musunuz?" başlıklı yazısında şunları kaydetti:

"Bu durum Ankara’da Erdoğan’ın Genelkurmay Başkanı olarak Avsever ile çalışmak istemediği ve muhtemelen YAŞ’ta emekli edileceği şeklinde yorumlanıyor. Bunda Avsever’in 65 yaş sınırına yaklaşıyor olmasının payı olabileceği gibi, kuvvet komutanlarının CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na dönemin MSB Hulusi Akar’ın isteğine karşı dava açmamasının da payı olabileceği konuşuluyor.
(...)
YetkinReport’a bilgi veren kaynaklar, bu durumda YAŞ toplantısında Erdoğan’ın göreve daha geçen yıl atamasına rağmen Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Atilla Gülan ve Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Ercüment Tatlıoğlu’nun da değiştirmesi ihtimalinin bulunduğunu öne sürüyorlar." 

Yazının tamamı için tıklayın.