Gündem

Murat Yetkin: Erdoğan, seçim avantajı sağlamak için Meclis’i feshedebilir

02 Ocak 2023 09:36

Gazeteci Murat Yetkin, “Erdoğan, seçimi zamanında, 18 Haziran’da yapmayı avantajına göremezse, müttefiki Bahçeli’nin de desteğiyle erkene almak için atabileceği adımlar arasında Meclis’i feshetmek de bulunuyor” dedi.

Yeni yılın ilk günü Kanal 7’de konuşan AKP Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ’ın, “İki türlü seçime gitme imkânı var. Birisi Meclis’in 360 milletvekiliyle karar almasıyla diğeri de Cumhurbaşkanı'nın Meclis’i feshetmesiyle” sözlerine dikkati çeken Yetkin, şunları kaydetti:

“Erdoğan’ın seçimi vaktinden erken yaptırması, öne alma kararını muhalefet izin vermedikçe Meclis’ten çıkarması çok zor; Meclis aritmetiğini bu bağlantıdan okuyabilirsiniz. Bu durumda Erdoğan, Dağ’ın da söylediği gibi Meclis’i feshedip ülkeyi 60 gün içinde seçime götürebilir. Bu yalnızca Erdoğan’ın seçimi 18 Haziran’daki ilk turda kazanamayacağı endişesinin itirafı gibi olmakla kalmayacak. Aynı zamanda cumhuriyetin 100’üncü yılında bir Cumhurbaşkanı'nın kendisine seçim avantajı sağlamak için parlamentoyu feshetmesi anlamına da gelecek.”

Yetkinreport.com adresinde yer alan yazının tamamını okumak için tıklayın.