Politika

Murat Yetkin: Ali Erbaş istemişse, iktidar çevrelerinde "cumanın tatil olması" tartışması başlamış olabilir

09 Ağustos 2023 13:17

Gazeteci, yazar Murat Yetkin, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın Yalova’da verdiği hutbede çalışma ve ders saatlerinin cuma namazına göre düzenlenmesini istemesinin hemen ardından hafta tatilinin pazardan cumaya alınması tartışmasına dikkati çekti.

Yetkin, bugünkü yazısında, Diyanet İşleri Başkanı Erbaş için, "Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin şu anda belki de en güçlü ismi; elbette Erdoğan’dan sonra ve onun sayesinde. MHP lideri Devlet Bahçeli’nin uyarılarının dahi etkilemediği tek isim" yorumunu yaptı. 

Yetkin, "Çalışma ve okul saatlerinin cuma namazına göre ayarlanmasını istemişse, hafta tatilinin pazardan cumaya alınması tartışmasının iktidar çevrelerinde bir yerlerde tartışılmaya başladığını varsaymak mümkün" diye sordu. 

Yetkin, hafta tatil gününün ideolojik ya da uhrevi olmadığını ekonomik gerekçelerle belirlendiğini belirterek, "Ama asıl konu nedir Sayın Erbaş? Böyle kıyısından köşesinden Anayasa’nın ikinci maddesindeki din ve devlet işlerinin ayrı tutulması ilkesini yıpratma manevraları yerine bir defada açıkça söyleseniz de herkes eteğindeki taşı dökse daha iyi olmaz mı, Cumhuriyet'in ikinci 100 yılına giriyorken?" ifadesini kullandı.

Yazının tamamı için tıklayın.