Gündem

Murat Ağırel: Orman yangınlarının sebebi dağıtım şirketleri mi?

görsel temsilidir

29 Ağustos 2023 09:08

Cumhuriyet yazarı Murat Ağırel, elektrik tellerinden çıkan orman yangınlarına dikkati çektiği bugünkü yazısında, elektrik şirketlerinin bakım onarım hizmetini tanıdık şirketlere ihale ettiğine işaret etti. Ağırel, “Yangınların çıktığı bölgede bakım ihalelerini BEDA Enerji ve Hipar Adi Ortaklığı Ticari İşletmesi şirketleri almış” dedi.

Ağırel, Türkiye’nin en büyüğü olan Marmaris yangınını da hatırlattığı bugünkü yazısında, enerji nakil hatlarının bakım onarım sorumlularına işaret etti. Şirketlerin bakım-onarım işini ihale ile genellikle aile şirketlerine ihale ettiklerini belirten Ağırel, şunları kaydetti:

“Yangınların çıktığı bölgede bakım ihalelerini BEDA Enerji ve Hipar Adi Ortaklığı Ticari İşletmesi şirketleri almış.  Hipar Adi Ortaklığı’nın yönetim kurulunda Ahmet Cengiz, Murat Ergönül, Devrim Koloğlu, Ünal Boztunalı gibi isimler yer alıyor. BEDA Enerji’nin yönetiminde de Naci Koloğlu, Mehmet Cengiz, Anıl Çağrı Koloğlu ve Zeynep Cengiz Şekeralp var. Yani bugün ‘5’li çete’ denilen ihale zenginlerin üyeleri...

Kısa keseyim. ‘Devlet bunu görmüyor mu’ diye soracak olursanız eğer Sayıştay raporunda hepsinden bahsediliyor.  Ama dönüyor dolaşıyor ormanlarımız, derelerimiz, madenlerimiz, havamız, suyumuz bir avuç zenginin elinde tarumar ediliyor. Ne ben ne siz ne de devlet kalkıp gık diyebiliyor bunlara.”

Yazının tamamını okumak için tıklayın.