Gündem

Murat Ağırel’den Turgut Altınok’a belgeli "mal beyanı" yanıtı: Sorularıma yanıtınızı sabırsızlıkla bekliyorum

21 Mart 2024 07:05

AKP'nin Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkan adayı Turgut Altınok'un hakkında suç duyurusunda bulunacağını belirttiği gazeteci Murat Ağırel'den belgelerler yanıt geldi.

Ağırel, "Yine soruyorum: Banka mevcutlarınızı, döviz mevduatınızı, araç bilgilerinizi, ziynet eşyalarınızı, eşinizin üzerine olan mal beyanlarını ve çocuklarınıza devrettiğiniz taşınır taşınmaz mallarınız nelerdir?” dedi.

Antalya'da 600 dairesi daha olduğu iddiası

Gazeteci Murat Ağırel, geçen günlerde mal varlığını açıklayan AKP'nin Ankara adayı Altonok'un Antalya'da 600 dairesi daha olduğunun iddia edildiğini söyledi. Altınok'un mal varlıkları arasında 22 arsa, 23 tarla, 9 ev, 2 'kargir ev', 2 'kargir bina', bir de bostan yer alıyordu. Ağırel, Halk TV’ed aptığı açıklamada, “Bana bir takipçim ulaştı, listelerdeki 6 milyon metrekarenin haricinde, Antalya'daki havalimanına yakın bir yere konut yapılıyor ve orada Sayın Altınok'un 600 dairesi olduğunu söyledi. Bunlar bildirilmemiş. Fotoğraflar ve parselleri gönderildi oradaki insanlar bunu iddia ettiler. Altınok tarafına ulaşmaya çalıştığımda onlar bana dönmediler” demişti.

Altınok’tan önce “babadan kalan” yanıtı verdi, sonra yalanladı

Altınok ise Now Haber muhabirinin "Antalya'da 600 konutunuz var mı?" sorusuna "Babadan kalan, daha önceki mal varlığımızı söylüyorum. Babadan kalan..." cevabını verdi. Ancak bir süre sonra yazılı açıklama yapıp iddiayı yalanladı, Murat Ağırel hakkında suç duyurusunda bulunacağını ifade etti.

TIKLAYIN- "Mal Allah’ın" diyen Turgut Altınok, onlarca gayrimenkul ve arsadan oluşan mal varlığını açıkladı

Beyan etmediğiniz mallar nerede?

Yalanlamanın ardından Murat Ağırel "Sayın Altınok açıklama yapmış. Benim hakkımda savcılığa suç duyurusunda bulunacağını belirtmiş. Sabırsızlıkla bekliyorum. Ancak sorularıma lütfen cevap verin" diyerek 3 belge yayınlayıp 3 sonu yöneltti:

“Yazımda ve paylaşımlarımda TOGO kulelerine veya arazisine ortak demedim. Ancak Elmar Tower arazinde ortak dedim (Belge 1)

Antalya’daki kat karşılığı 10 katlı 4 bloklu 660 daire yapılan araziniz mal beyanında yok (Belge 2)

Ortak olduğunuzu beyan ettiğiniz şirketinizin vergi bildirimi matrahsız… (Belge 3)

Yine soruyorum: Banka mevcutlarınızı, döviz mevduatınızı, araç bilgilerinizi, ziynet eşyalarınızı, eşinizin üzerine olan mal beyanlarını ve çocuklarınıza devrettiğiniz taşınır taşınmaz mallarınız nelerdir?”


TIKLAYIN-Turgut Altınok'un mal varlığı açıklamasına sosyal medyada yorum yağdı: Babadan miras olarak Ankara kalmış

TIKLAYIN- Turgut Altınok'un Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin yıkım kararı aldığı kaçak TOGO Kuleleri'nin sahibi Sinan Aygün'le ortak olduğu ortaya çıktı