Gündem

Munzur Kültür ve Doğa Festivali başlıyor

26 Temmuz 2023 17:30

Munzur Kültür ve Doğa Festivali Tertip Komitesi, yaptığı basın toplantısı ile 3-6 Ağustos’ta gerçekleştirilecek 21'inci Munzur Kültür ve Doğa Festivali’nin programını kamuoyuna duyurdu.

Munzur Kültür ve Doğa Festivali'nin 21'incisi, 3-6 Ağustos tarihlerinde ‘Madencilik Yağmasına Karşı Doğayı ve Yaşamı Savunuyoruz’ şiarıyla gerçekleştirilecek. Munzur Kültür ve Doğa Festivali Tertip Komitesi, bugün Dersim Belediyesi’nde düzenlediği basın toplantısı ile festival programını açıkladı. Açıklamaya Tunceli Belediyesi Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu, Dersim Dernekler Federasyonu (DEDEF) Genel Başkanı Özkan Tacar, Tunceli Barosu Başkanı Fatma Kalsen, siyasi parti ve STK temsilcileri katıldı.

''Madencilik yağmasına karşı doğayı savunuyoruz''

Duvar'da yer alan habere göre; Tunceli Belediyesi Kültür Birimi çalışanı Ali Mükan, Tunceli'de her yıl belli şiarlar altında Dersim’in sorunlarını gündeme taşımaya çalıştıklarını vurgulayarak,

"Tüm Dersim halkını, Dersim dostlarını festivale davet ediyoruz" dedi. Dersim’de özellikle Ovacık, Hozat ve Erzincan’ı bağlayan İliç bölgesinde, Munzur dağları ve Mercan dağlarını madencilik yüzünden ciddi bir tehlike beklediğini belirten Mükan şöyle devam etti:

"Festival programımızda, 5 Ağustos Cumartesi günü şiarımızın vücut bulduğu gün olacak. Madencilik yağmasına karşı doğayı ve yaşamı savunuyoruz şiarıyla tüm halkı, yazarları, aydınları, sanatçıları, Dersim dostlarını buraya davet ettik. Hep birlikte Ovacık/Cevizlidere maden sahasına gideceğiz. Maden sahasında moderatörlüğünü Munzur Koruma Kurulu'nun yapacağı bir program düzenlenecek. Programda, İsviçre Federal Milletvekili Sibel Arslan ve Dersim Sanat İnisiyatifi'nden ressamlar, şairler ve gazeteciler yer alıyor. Madencilik yağmasına karşı doğayı ve yaşamı hep beraber savunacağız"