Gündem

Muharrem İnce: Vallahi ben bu iktidardan kurtulmak istiyorum

"Biz, bu ülkeyi sağcılar-solcular diye değil; haram yiyenler ile helal yiyenler diye ayırmak istiyoruz"

31 Ocak 2023 19:23

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, "Vallahi ben bu iktidardan kurtulmak istiyorum. Doğru ama FETÖ'cülerle, PKK'lılarla da işbirliği yapamam. Onun için tek başımıza hareket ediyoruz" dedi. 

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, Kocaeli'nin Derince, Körfez, Gölcük ve Başiskele ilçelerinde ziyaretlerde bulundu. Derince ilçesindeki bir kafede muhtarlar ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle buluşan İnce, burada yaptığı konuşmada, hükümetin yanlış politikalarını eleştirdiğini doğrularını ise desteklediğini belirtti.

"Ne sağdan, ne soldan, Atatürk'ün yolundan"

İnce, "Vallahi ben bu iktidardan kurtulmak istiyorum. Doğru ama FETÖ'cülerle, PKK'lılarla da işbirliği yapamam. Bunu da istemiyorum. Onun için tek başımıza hareket ediyoruz. Ne sağdan, ne soldan, Atatürk'ün yolundan" ifadesini kullandı.

Muharrem İnce, buradaki konuşmasının ardından ek zam talebiyle iş yavaşlatma eylemi yapan TÜPRAŞ işçilerini ziyaret etti. TÜPRAŞ’ın İzmit’teki rafinerisinde işçilere seslenen İnce, "Haklı mücadelenizde yanınızda olacağız. Ne zaman isterseniz gelip burada görevimi yaparım" dedi.

Muharrem İnce, ek zam talebiyle iş yavaşlatma eylemi yapan TÜPRAŞ işçilerini ziyaret etti.

İşçilere seslenen İnce, şunları söyledi:

"Hafta sonu izinlerinize mesai yazıldığını biliyorum"

"Türkiye’nin en önemli tesislerinden birinin önünde olduğumu biliyorum. Burada grev hakkı yok diye, stratejik tesis diye, 2021’e göre 2022’de yüzde bin 135 kâr etmiş bir şirket, resmen emeği gasp etmektedir. Hafta sonu izinlerinize mesai yazıldığını da biliyorum. Ek zam talebinizi, enflasyon farkını alamadığınızı da biliyorum. Aynı sektörde çalışanlarla sizin ücretlerinizin yarı yarıya düşük olduğunu da biliyorum. Bunların hepsini biliyorum. Bunların takipçisi olacağız. Bazı şeylere güvenerek yüzde bin 135 kâr etmiş bir kurum, kimsenin hakkını yememeli. Yedirmeyeceğiz, yanınızda olacağız.  

Muharrem İnce: Biz, bu ülkeyi sağcılar-solcular diye değil; haram yiyenler ile helal yiyenler diye ayırmak istiyoruz

"Haklı mücadelenizde yanınızda olacağız"

Biz, bu ülkeyi sağcılar-solcular diye değil, dindarlar-dindar olmayanlar diye değil, başörtülüler-mini etekliler diye değil, haram yiyenler ile helal yiyenler diye ayırmak istiyoruz. Yıllarca tarlalarda çalışmış, tahtanın başında fizik anlatmış, Meclis'te kürsülerde konuşmuş ya eliyle ya diliyle ve beyni ile yaşamını sürdürmüş biri olarak söylüyorum. Haklı mücadelenizde yanınızda olacağız. Ne zaman isterseniz gelip burada görevimi yaparım. Basın açıklamasında bulunuruz, her zaman yanınızdayım. Hepinize çok teşekkür ederim."

"Tartışmalı konular masaya yatırılmamış, halının altına süpürülmüş"

Daha sonra Körfez ilçesindeki Tütünçiftlik Kültür Merkezi'nde düzenlenen sivil toplum kuruluşları buluşmasında katılan İnce, Millet İttifakı'nın iktidar değişikliğini gerçekleştiremeyeceğini söyledi. İnce, ittifakın dün açıkladığı mutabakat metnine ilişkin değerlendirmelerde bulunarak, şunları kaydetti:

"Tartışmalı konular masaya yatırılmamış, halının altına süpürülmüş. Yani mesela İstanbul Sözleşmesi'ni bile yazamamışlar. Yani kadınları koruyacak mıyız şiddetten, ailede ya da sokakta yazılmamış. Eğitimleri tarikatlara bırakacak mıyız, yazılmamış. Nasıl çözeceksin? Hele seçimi kazanalım sonra bakarız. Bu mantık doğru değil."

(AA/ANKA)