Politika

Muharrem İnce'den 'Kılıçdaroğlu ile görüşme' açıklaması

23 Ekim 2023 17:01

Gazeteci Barış Yarkadaş, Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce'nin, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüştüğü iddialarını yalanladığını aktardı.

Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) eski CHP'li Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce'nin partiye dönüşü için temasları başlattığı iddia edildi.

DW Türkçe, "İnce'nin bazı kurultay delegeleri üzerinde etkili olduğu ve ibreyi değişimcilerden Kılıçdaroğlu'na çevirebileceği" hesabı yapıldığını aktardığı haberinde, İnce'nin CHP'ye dönüşü için başlatılan temaslara dair olumsuz bir görüşü olmadığı bildirildi.

Yarkadaş: Muharrem İnce’nin görüştüğü iddiası üzerine İnce’yi aradım

Gazeteci Barış Yarkadaş, Muharrem İnce'yi aradığını belirterek X hesabından şu bilgileri aktardı: 

"Bir gazetede yer alan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce’nin görüştüğü iddiası üzerine İnce’yi aradım. İnce’ye haberde yer alan “İBB adaylığı için görüştüler” iddiasını sordum. Muharrem İnce “Sayın Kılıçdaroğlu ile herhangi bir görüşmemiz olmadı. Bu haber nereden çıktı; ben de şaşırdım. Keşke açıp bana sorsalardı. Dolayısıyla haberdeki iddialar doğru değil” ifadesini kullandı."