Dünya

MSB'den ABD'ye YPG'yle tatbikat tepkisi: Terör örgütüyle başka bir terör örgütü kullanılarak mücadele edilemez

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, 3 günlük resmi Irak ziyaretinde üst düzey yetkililerle yaptığı basın toplantılarında PKK mesajları verdi

24 Ağustos 2023 12:52

T24 Dış Haberler

Milli Savunma Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Deniz Albay Zeki Aktürk'ün basın bilgilendirme toplantısı sonrası Bakanlık kaynakları, ABD'nin, Türkiye'nin PKK ile bağlantılı şekilde terör örgütü olarak tanımladığı YPG ile birlikte 15-17 Ağustos'ta Suriye'nin Kamışlı bölgesinde gerçekleştirdiği tatbikata ilişkin değerlendirmede bulundu. 

Milli Savunma Bakanlığı kaynakları, tatbikata ilişkin "ABD'nin, DEAŞ'la mücadele bahanesiyle PKK/YPG terör örgütüne desteği devam etmektedir. Bir terör örgütüyle başka bir terör örgütü kullanılarak mücadele edilemez. Yani terörle mücadele, teröristlerle yapılmaz. Dost ve müttefik ülkelerden beklentimiz, PKK/YPG terör örgütüne yapılan yardım ve desteğin durdurulması ve terörle mücadelemize samimi destek verilmesidir" dedi.

Bakan Fidan'dan Irak ziyaretinde PKK mesajları

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, 3 günlük resmi Irak ziyareti kapsamında bugün Erbil'de Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başbakanı Mesrur Barzani ile görüşmesinin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında konuştu.

Fidan, "Terör belasından kurtulmak için yapacağımız daha çok iş var. Biliyorsunuz, Türkiye’de bu meseleyi büyük ölçüde hallettik. Şu anda Irak topraklarında PKK terörü kendisini gizliyor. Bu virüsü inşallah Irak'tan da hep beraber temizleyeceğiz. Gerek Bağdat yönetimi gerek Erbil yönetimi, PKK terörünü Irak topraklarından temizlemekte oldukça kararlı. Bunun için de ayrıca memnunuz. Biz de elimizden gelen bütün desteği bu makamlara vereceğiz" dedi. 

TIKLAYIN | Dışişleri Bakanı Fidan, IKBY Başbakanı Barzani ile ortak basın toplantısında konuştu: PKK terörünü temizlemek için destek olacağız

Bakan Fidan, Bağdat'ta mevkidaşı Fuad Hüseyin ile yaptığı görüşmenin ardından yaptıkları ortak basın toplantısında ise "Ortak düşmanız olan PKK terör örgütünün, ikili ilişkilerimizi zehirlemesine izin vermemeliyiz" demişti. 

Bakan Fidan, "Emperyal güçlerin maşası haline gelmiş olan PKK terör örgütüne karşı Iraklı kardeşlerimizin mücadelesini her seviyede destekliyoruz. Ayrıca kendilerinden dostluk ve kardeşlik gereği PKK’yı resmen terör örgütü olarak tanımalarını bekliyoruz. Biz, ismi ne olursa olsun ister PKK, ister DEAŞ, Irak'ın toprak bütünlüğüne, siyasi birliğine kasteden, Iraklı kardeşlerimizin istikrar ve refahına göz diken, insanlık suçu işleyen her türlü terör örgütüne karşı mücadelede Irak ile birlikte çalışmaya hazırız" dedi.

ABD-YPG ortak tatbikatı

ABD ve YPG, 15-17 Ağustos'ta Suriye'nin Kamışlı bölgesinde ortak tatbikat gerçekleştirdi.

Ortak silahlı tatbikatta uçak savarlar, ABD yapımı Bradley zırhlı muharebe araçları ve çeşitli ağır silahlar kullanıldı.