Spor

Montella'dan tarihi başlangıç; milli takımla bir ilki başardı!

13 Ekim 2023 09:05

A Milli Futbol Takımı'nın başında ilk maçına çıkan Vincenzo Montella, kısa sürede yarattığı değişim ile 1-0'lık Hırvatistan galibiyetinin mimarı oldu. İtalyan hoca, ilk maçında aldığı galibiyetle tarihi bir ilki de başarmış oldu.

EURO 2024 Elemeleri D Grubu'nda Milli Takımımız, deplasmanda karşılaştığı Hırvatistan'ı 1-0 mağlup ederek grupta önemli bir avantaj elde etti. Fanatik Gazetesi'nin haberine göre; milli yıldızlarımız, gösterdikleri performansla sınıfı geçerlerken farkı yaratan isimlerin başında Vincenzo Montella geliyordu.

A Milli Futbol Takımı’nın yeni hocası Vincenzo Montella, dün ilk sınavına çıktı. İtalyan teknik adam, Stefan Kuntz’un son resmi maçı olan ve 1-1 biten Ermenistan karşılaşmasına göre kadroda birtakım değişiklikler yaptı.

Savunma tandeminde cezalı olan Merih Demiral’ın yanı sıra Çağlar Söyüncü de kadroda yer almadı. Bu iki ismin yerine ise Abdülkerim Bardakçı ve Samet Akaydın forma giydi.

Sağ bekte ise Zeki Çelik yerine Ferdi Kadıoğlu görev aldı. Orta sahada Orkun Kökçü yerine Salih Özcan, sağda Cengiz Ünder yerine İrfan Can Kahveci şans buldu.

Bu arada başarılı hoca, milli takımın başındaki 4. İtalyan olmuştu. Daha önce görevde yer alan Sandro Puppo, Leandro Remondini ve Giovanni Verglien, çıktığı ilk maçlarını kaybetmişti. Montella ise ilk maçını kazanmayı başardı.