Dünya

Moğolistan'da gaz kamyonunda meydana gelen patlamada 6 kişi öldü

Yangın kısa sürede etraftaki binalara sıçrarken park halindeki araçların da yandığı belirtildi

24 Ocak 2024 15:14

T24 Dış Haberler

Moğolistan'ın başkenti Ulan Batur'da 60 ton sıvılaştırılmış doğal gaz taşıyan bir kamyonun patlaması sonucu üç itfaiyecinin de aralarında bulunduğu altı kişi hayatını kaybetti.
 
Moğolistan Acil Durum Yönetim Ofisi Facebook'taki bir gönderide, çıkan yangında 11 kişinin yaralandığını söylerken, 600'den fazla itfaiyecinin müdahale ettiği yangın güçlükle söndürüldü.
 
Acil Durum Yönetimi Facebook'ta yaptığı paylaşımda, "Maalesef kaza sonucu Ulusal İtfaiye Teşkilatı'na bağlı 63'üncü İtfaiye ve Kurtarma Birimi'nde görev yapan 3 görevli hayatını kaybetti" dedi.
 
Moğolistan Başbakan Yardımcısı S. Amarsaikhan, TenGer TV'ye yaptığı açıklamada, ön değerlendirmede kamyonun küçük bir arabaya çarparak patlamaya neden olduğunu, ardından ikinci bir patlamanın meydana geldiğini ve bu patlamanın kamyonun bir kısmını parçalayarak olay yerindeki itfaiyecileri öldürdüğünü söyledi. 
 
Yerel çevrimiçi haber kaynaklarına göre, yangın kısa sürede bir konut binası da dahil olmak üzere yakınlardaki birçok binayı sardı. Çok sayıda araba yandı.