Gündem

Mısra Öz, ertelenen Çorlu davasına isyan etti: Biz ne yaşıyoruz 6 yıldır; aynı acıları yaşasınlar, aynı sınavlardan geçsinler!

29 Şubat 2024 15:00

T24 Haber Merkezi

Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinde 8 Temmuz 2018 yılında meydana gelen, 7’si çocuk 25 kişinin hayatını kaybettiği ve 300’den fazla kişinin yaralandığı tren faciasına ilişkin 13 sanığın yargılandığı davanın 19’uncu duruşması, bugün Çorlu Halk Eğitim Merkezi’nde yapıldı. Karar verilmesi beklenen duruşmada mahkeme heyeti, ara kararı açıklayarak davayı 25 Nisan tarihine erteledi.

 Oğlu Oğuz Arda Sel’i kaybeden Mısra Öz, CHP lideri Özgür Özel'le birlikte açıklama yaptı. Hakimlerden birinin bugün rahatsızlandığını söyleyerek izin aldığını belirten Öz, "Yıllardır beklediğimiz adaleti 2 ay sonrasına erteliyorlar. Biz bu ülkede neyiz arkadaşlar?" diye tepki gösterdi.

Öz şu açıklamaları yaptı:

"6 yıldır ne yazık ki 6 yıldır şu duruşma salonlarına gidip geliyoruz. Bugün bir kez daha bu salonlarda şunu gördük ki, adalet siyasetin altında, yargı iktidarın altında eziliyor. Bu ülkede şu anda adalet diye bir şey yok. İktidardaki adamın sözü bekleniyor emri bekleniyor. Biliyoruz ki biz bu ülkenin yurttaşlarıyız ve ölen 25 can bu ülkenin yurttaşı. Bugün karar açıklayacağız deyip yarın bizi buraya davet ediyorlar. Yetmiyor ertesi gün buraya geliyoruz karar gününde hiçbir şey yokken, tek bir evrak bile dosyaya girmezken iki ay sonrasına duruşma günü veriyorlar. Sebep ne biliyor musunuz. Hakim üyelerden biri bu sabah rahatsızlanıp izin almış. İnanabiliyor musunuz. Bunun için yıllardır beklediğimiz adaleti 2 ay sonrasına erteliyorlar. Biz bu ülkede neyiz arkadaşlar. Ölen canlarımız ne? Biz ne yaşıyoruz 6 yıldır?

Biliyor musunuz, bugün burada bu kadar kalabalığı gördükleri için, sayın genel başkan ve siyasi partiler yanımızda oldukları için yurttaşlar destek verdikleri için, ilk defa çorlu davası bu kadar kalabalık olduğu için korkup karar açıklamayadılar. Karar açıklamak için seçimden sonrasını bekliyorlar. Daha kalabalık olmak zorundayız. Daha çok dayanışma ve bir arada olmak zorundayız. Daha çok mücadele etmek zorundayız. Çünkü adalet ne yazık ki bize hizmet etmiyor. İçeride kararını açıkladı ve gitti. İktidara da sesleniyorum. Bu ülkedeki her yurttaşın saçının telinden sorumlusun. Sen oturduğun katliam olduğunda genel müdür olan adamı tekrardan terfi verip atayamazsın. Sen bu ülkenin vatandaşına sahip çıkmak zorundasın. Senden güç alıyorlar. Evladımız öldü bizim! Annemiz öldü, babamız öldü, kardeşimiz öldü. Ben bir haftadır çocuğumun trenin altından fotoğraflarını paylaşıyorum. Görüyorlar mı? Aynı acıları yaşasınlar, aynı sınavlardan geçsinler. Çünkü adalet bu ülkede herkese lazım olacak. ‘Saray’ın soytarısı’ deyince hemen ‘Gel bunu al’ demesini biliyorlar. ‘ Saray’ın soytarısı demiştim’ bile hafif kalıyor hepsi dalkavuk.” 

TIKLAYIN - Özel'den Erdoğan'a Çorlu davası çağrısı: Ben tarafımı belli ettim, sen de gel, TCDD Genel Müdürü’nü al, bu katilleri savunanlarla otur!

TIKLAYIN - Çorlu Tren Katliamı davası 19. kez ertelendi; aileler tepki gösterdi