Gündem

Milli Savunma Bakanlığı: Dört bölgeye hava harekâtı düzenlendi

Pençe-Kilit Harekâtı bölgesinde çıkan çatışmada 9 askerin şehit olduğu bildirildi

13 Ocak 2024 01:56

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) tarafından yapılan son açıklamada, Pençe-Kilit Harekâtı bölgesinde çıkan çatışmada 9 askerin şehit olduğu bildirilmişti. MSB, şehit haberlerinin ardından yayınladığı basın açıklamasında, Irak'ın kuzeyindeki Metina, Hakurk, Gara ve Kandil bölgeleri ile Suriye'nin kuzeyine hava harekâtında bulunulduğunu ve 29 hedefin vurulduğunu bildirdi.

Şehit sayısı 9'a yükselirken MSB'den yeni bir basın açıklaması geldi. Terör saldırılarını bertaraf etmek ve hudut güvenliğini sağlamak amacıyla yapıldığı söylenen ve "Terörü kaynağında yok etmekte kararlıyız!" notuyla yayınlanan hava harekâtı açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

"Irak ve Suriye kuzeyinde gerçekleştirilen hava harekatları ile ilgili açıklama

PKK/YPG/KCK ve diğer terörist unsurları etkisiz hale getirerek Irak ve Suriye kuzeyinden halkımıza ve güvenlik güçlerimize yönelik terör saldırılarını bertaraf etmek ve hudut güvenliğimizi sağlamak maksadıyla Birleşmiş Milletler Anlaşması'nın 51'inci maddesinden doğan meşru müdafaa haklarımız doğrultusunda Irak kuzeyindeki Metina, Hakurk, Gara ve Kandil bölgeleri ile Suriye kuzeyinde bulunan terörist hedeflerine 13 Ocak 2024 saat 00.30'da hava harekatları icra edilmiş, icra edilen hava harekatları ile Bölücü Terör Örgütü (BTÖ) tarafından kullanılan ve içerisinde sorumlu düzeyde teröristlerin de bulunduğu değerlendirilen mağara, sığınak, barınak ve petrol tesislerinden oluşan 29 hedef imha edilmiştir. icra edilen bu harekatlarda azami oranda yerli ve milli mühimmat kullanılarak çok sayıda terörist etkisiz hale getirilmiştir. Asil milletimizin bağrından çıkan Türk Silahlı Kuvvetleri, geçmişte olduğu gibi bugün de ülkemizin ve milletimizin beka ve güvenliği için terörle mücadeleye son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar azim ve kararlılıkla devam edecektir. Bu hareketler sırasında masum insanların, dost unsurların, tarihi ve kültürel varlıklar ile çevrenin zarar görmemesi için her türlü tedbir alınmıştır."

Hava harekâtından video paylaşıldı

Daha sonra MSB hesabından hava harekatıyla ilgili paylaşılan videoda, "Hava Kuvvetlerimize ait uçaklar, Irak ve Suriye kuzeyindeki terör hedeflerini başarılı şekilde yerle bir ederek emniyetle üslerine döndü" denildi.

 

Şehit sayısı 9'a yükseldi; askerlerin haberleri peş peşe duyuruldu

Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan son açıklamada, Pençe-Kilit Harekâtı bölgesinde çıkan çatışmada 9 askerin şehit olduğu bildirildi.

Milli Savunma Bakanlığı, 12 Ocak'ta Pençe-Kilit Harekâtı bölgesindeki çatışmada 5 askerin şehit olduğunu, 3'ü ağır 8 askerin ise yaralandığını duyurmuştu.

Gece boyunca toplam dört açıklama yapan MSB, ilk önce 5 olarak duyurduğu şehit sayısını, ardından bir askerin; son olarak da yarım saat arayla üç askerin daha şehit olmasıyla 9 olarak açıkladı.

Yaralı askerlerin ise hastanede tedavi altında olduğu aktarıldı.

Şehit haberlerinin ardından açıklama yapan MSB, Irak'ın kuzeyindeki Metina, Hakurk, Gara ve Kandil bölgeleri ile Suriye'nin kuzeyine hava harekâtında bulunulduğunu ve 29 hedefin vurulduğunu bildirdi.

TIKLAYIN - MSB: Pençe-Kilit Harekâtı bölgesindeki çatışmada şehit sayısı 9'a yükseldi

TIKLAYIN - Siyasilerden tepki yağdı: Terör örgütü ve destekçilerine lanet olsun!

TIKLAYIN - İyi Parti, yerel seçim kampı ve aday tanıtım toplantılarını iptal etti

TIKLAYIN - CHP MYK, şehitler için olağanüstü toplanıyor

TIKLAYIN - Ömer Çelik duyurdu: AKP aday tanıtım toplantısını erteledi

TIKLAYIN - İçişleri Bakanı duyurdu: "Sosyal medyada terör örgütünü öven hesaplar tespit ediliyor"

TIKLAYIN - Dezenformasyon Merkezi'nden "şehit askerlerin isimleri" hakkında açıklama: Asılsız bilgiler!

TIKLAYIN - Şehit haberleri art arda geldi, spor camiası tek yürek oldu

TIKLAYIN - Milli Savunma Bakanlığı: Dört bölgeye hava harekâtı düzenledi

TIKLAYIN - Emekli Tümgeneral Osman Pamukoğlu'nun sözleri yeniden gündem oldu: Üs demek, sen sabitsin demek, sen gözetleniyorsun, sen takip ediliyorsun demek

TIKLAYIN - Dolmabahçe'de güvenlik toplantısı: Bakanlar ve MİT başkanı, Erdoğan başkanlığında toplanacak