Gündem

Milli Savunma Bakanı Güler, vakıflarla protokol yapılıp yapılmadığı sorusuna "faaliyetler mevzuata göre yürütülmekte" yanıtını verdi

15 Şubat 2024 12:22

Asya Tekyaşar/Ankara

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, CHP’li Sevda Erdan Kılıç’ın, Milli Savunma Bakanlığı’nın herhangi bir vakıf veya dernekle protokol yapıp yapmadığı, herhangi bir vakıftan ticari hizmet alıp almadığı sorularına bir yıl sonra "Bahsi geçen hususlarla ilgili olarak Bakanlığımızca icra edilen tüm faaliyetler ilgili mevzuat esaslarına göre yürütülmektedir" yanıtını verdi. Bakan Güler, Kılıç’ın sorduğu “Bu vakıf ve/veya dernekler hangileridir” sorusuna yanıt vermedi.

CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, 16 Ocak 2023’te Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler’e bakanlığın herhangi bir vakıfla protokol yapıp yapmadığıyla ilgili şu soruları sordu:

⦁ Bakanlığınızın, taşra teşkilatlarınızın ve/veya bağlı kuruluşlarınızın herhangi bir vakıf ve/veya dernekle yapmış olduğu protokol var mı?
⦁ Varsa hangi konudadır?
⦁ Bu vakıf ve/veya dernekler hangileridir?
⦁ Bakanlığınızın, taşra teşkilatlarınızın ve/veya bağlı kuruluşlarınızın herhangi bir vakıf ve/veya dernekten almış olduğu ticari hizmet var mı?
⦁ Varsa hangi konudadır?
⦁ Bu vakıf ve/veya dernekler hangileridir?

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, soru önergesine 12 Şubat 2024’te verdiği yazılı cevabında "Yazılı soru önergesinde bahsi geçen hususlarla ilgili olarak Bakanlığımızca icra edilen tüm faaliyetler ilgili mevzuat esaslarına göre yürütülmektedir" yanıtını verdi.