Gündem

Milletvekili adayı gösterilmeyen Mehmet Şimşek'e, Erdoğan böyle tepki göstermişti: İnsan kendi ayağına kurşun sıkar mı!

"Psikolojik üstünlüğü uluslararası camiaya vermesi gereken arkadaşlarım bu tür yanlışı yaparsa bunun affedilir yanı olamaz"

21 Mayıs 2018 20:50

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Uludağ Ekonomi Zirvesi'nde ekonomideki kırılganlıklar konusunda uyarılarda bulunan Ekonimiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek'i, "Bir insan kendi ayağına kurşun sıkabilir mi? Bu psikolojik üstünlüğü uluslararası camiaya vermesi gereken arkadaşlarım bu tür yanlışı yaparsa bunun affedilir yanı olamaz" sözleriyle eleştirmişti.


Şimşek’in milletvekili adayı gösterilmemesi, kulislerde “Yeniden bakan mı olacak” sorusuna neden oldu.


30 Mart 2018'de AKP Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısında konuşan Cumhhurbaşkanı Erdoğan, “Dünya borç batağında, faizler yükseliyor.” diyerek dövizle borçlanma konusunda uyarıda bulunan Mehmet Şimşek'i şu sözlerle eleştirmişt:

- Ülkemizin aleyhinde estirilen onca olay oldu. Bütün bu kredi derecelendirme kuruluşlarının ülkemizin aleyhinde nasıl yayınlar yaptığını, Türkiye'ye küresel sermayenin girmemesi için ne gibi gayretler içerisine girdiklerini biliyorsunuz. Hatta bu oyuna gelip aramızdaki bazı arkadaşların, kusura bakmasınlar, ülkemizdeki ekonomik durumun sıkıntılı olduğuna dair açıklamalar yapacak kadar yanlışın içerisine düştüklerini de ve bunu toplantılarda yaptıklarını da duymak bizi üzmüştür. Ortada bu denli büyük bir başarı var.

- Hala bunlar konuşuluyor. Bir insan kendi ayağına kurşun sıkabilir mi? Bu psikolojik üstünlüğü uluslararası camiaya vermesi gereken arkadaşlarım bu tür yanlışı yaparsa bunun affedilir yanı olamaz. Felaket tellalları zaten davul zurna dolaşıyorlar. Onlar yetmiyor mu bize ne oluyor? Moral, üstünlük milletimizde, bizde. Kredi değerlendirme kuruluşlarının not oyunları, ardından döviz üzerinden yürütülen spekülasyonların tavan yaptığı bir dönemde böyle bir netice, umuyoruz herkese ders olmuştur. Bu var ya bu, ters köşe yapmak değil, dünyada ekonominin şartlarını adeta yeniden belirleme sürecidir. Bu da böyle bilinsin. Döviz kurunu öcü gibi kullanarak milletimizin kafasını karıştırmaya çalışanlara şöyle bir kötü haber vereyim, üzülmesinler.

-Türkiye 2018 yılında elde edeceği yüksek büyüme oranıyla üzerinde oynanmaya çalışan tüm oyunları bir kez daha bozacak, haberiniz olsun.