Seçim 2023

Millet İttifakı'nın yeni stratejisi: "En iyi kadro bizde"

"Seçim öncesi Bakanlar Kurulu'nu açıklayabilirler"

18 Mayıs 2023 06:26

Millet İttifakı, ikinci tura sıkı bir şekilde çalışıyor. Kemal Kılıçdaroğlu ile Tayyip Erdoğan arasında yaşanacak seçimde Kılıçdaroğlu’nun seçim öncesi Bakanlar Kurulu'nu açıklaması önemli bir strateji olarak öne çıkıyor. Kişilerin belli olması seçmeni yeni isimler üzerinden motive edecek bir plan olarak parti kurmaylarınca tartışılıyor.

Cumhuriyet’ten Tuncay Mollaceisoğlu’nun haberine göre, birinci turda seçmenin hangi gerekçelerle oy vermediği analiz ediliyor. Millet İttifakı, analiz sonucuna göre liyakatli isimlerden oluşan bir kadro ile hem motivasyon hem de heyecan yaratılarak ikinci turda seçim kazanmayı hedefliyor.

Kabine’nin seçim öncesi duyurulması stratejisinin aylar önce CHP’de de konuşulduğu, ancak son anda bu fikirden vazgeçildi.

CHP, 28 Mayıs'a kadar geçecek propaganda sürecini nasıl değerlendirecek?

Cumhuriyet’te yer alan bir başka kulis haberine göre, Kılıçdaroğlu’nun artık daha sert bir dil kullanacağı, “CHP, PKK ile iş birliği yapıyor” düşüncesinde olan seçmene milliyetçi söylemlerle güven vereceği belirtiliyor.

Kılıçdaroğlu’nun bu süreçte sadece Ankara, İstanbul gibi büyükşehirlerde birkaç ziyaret yapabileceği söyleniyor.

Parti kurmayları ise kendi bölgelerine dönerek Kılıçdaroğlu için oy isteyecek. Bu kapsamda deprem bölgesi, Anadolu ve Karadeniz bölgesindeki saha çalışmalarına ağırlık verilmesi hedefleniyor. Karadeniz bölgesine değinen kurmaylar, bu bölgedeki emekli seçmene dikkati çekti.