Gündem

MHP'li Yönter'den DEVA'lı Yeneroğlu'na "hukuk" tepkisi: Türkiye sen ve senin zihniyetinden tamamen arındığı gün feraha erecek

23 Ocak 2024 17:06

MHP Genel Başkan Yardımcısı İzzet Ulvi Yönter, Diyarbakır'da imamı darp ettiği iddia edilen kayyım kaymakam Burak Akeller'i savundu. DEVA Partisi İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu'nun "Devlet Bahçeli alenen suçu ve suçluyu övüyor. Ne Anayasa'yı ciddiye alıyor ne de Türk Ceza Kanunu'nu. MHP adeta hukuk devletine savaş açmış vaziyette" notuyla paylaştığı tweetini alıntılayan Yönter, "Yeneroğlu suç ne, suçlu kim? Türkiye sen ve senin zihniyetinden tamamen arındığı gün feraha erecek…Aşağıdaki iddialarını tek tek ispat etmezsen alçaksın, namertsin…" dedi. 

Kulp'un kayyım kaymakamı Burak Akeller, camide hutbeyi sehven iki satır atlayarak okuyan imam M.K.'yi "Sen terörist misin!" diyerek ve küfrederek mikrofonla darbettiği iddia edilmişti. İmam, rapor alarak şikayetçi olmuştu. Diyarbakır Barosu hukuki süreci takip edeceklerini duyurmuştu. Valilik soruşturma başlatırken, kaymakam kendini, "Şehitlerimiz ile ilgili olarak rahmet duası vardı. Cami imamı bu kısmı okumadı" diye savunmuştu. 

DEVA Partisi İstanbul Milletvekili Yeneroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin imamı darp ettiği iddia edilen kayyım kaymakam Burak Akelleri savunduğu konuşmasını paylaşarak, "Devlet Bahçeli alenen suçu ve suçluyu övüyor. Ne Anayasa'yı ciddiye alıyor ne de Türk Ceza Kanunu'nu. MHP adeta hukuk devletine savaş açmış vaziyette. Bu yaklaşım Türkiye’mize yapılabilecek en büyük kötülüktür! Yargısız infaza davettir!" dedi. 

MHP Genel Başkan Yardımcısı Yönter ise Yeneroğlu'nun tweetini alıntılayarak şu ifadeleri kullandı: 

"Yeneroğlu suç ne, suçlu kim? Türkiye sen ve senin zihniyetinden tamamen arındığı gün feraha erecek…Aşağıdaki iddialarını tek tek ispat etmezsen alçaksın, namertsin…"