Gündem

AKP, MHP ve CHP'li başkanların akrabaları uyuşturucudan tutuklandı

20 Kasım 2022 19:02

Erzincan'da, 25 kilo uyuşturucu ele geçirilen araşta bulunan üç şüpheli tutuklandı.

Erzincan'da polisin uyuşturucu taşıdıkları şüphesiyle takibe aldığı araç uzun süren kovalamacanın ardından durduruldu. Mezopotamya Ajansı'nın haberine göre; araçta yapılan aramada 25 kilo uyuşturucu madde bulundu. Araçtaki üç kişi gözaltına alındı. 

MHA; şüphelilerden birinin AKP Karlıova Belediye Başkanı Veysi Bingöl ile AKP Karlıova İlçe Başkanı İlyas Bingöl'ün yeğeni olan Diyar Bingöl olduğu; bir diğer şüphelinin ise MHP Karlıova İlçe Başkanı Şevket Demir'in yeğeni Serdar Demir olduğunu aktardı. Serdar Demir'in aynı zamanda Karlıova Kaymakamlığı’na bağlı Sosyal Yardımlaşma Ve Dayanışma Vakfı’nda memur olduğu belirtildi. Araçtaki Mücahit Altun adlı bir kişi de gözaltına alındı. 3 şüpheli, emniyet ifadelerinin ardından sevk edildikleri adliyede Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği tarafından tutuklandı. 

A Haber’in aktardığına göre ise; söz konusu operasyonda yakalanan Diyar Bingöl'ün, AK Parti Bingöl Karlıova İlçesi Belediye Başkanı Veysi Bingöl ile '6. derece akraba’ olduğu, amcası Sıddık Bingöl'ün CHP Bingöl Karlıova ilçe başkanı olduğu öğrenildi. Serdar Demir’in de MHP Bingöl Karlıova İlçesi Teşkilatı yönetim kurulunda görünen Şevket Demir'in ‘4. derece akrabası (teyzesinin kayınbiraderi) olduğu belirlendi. 

Yeni Şafak yazarı Ersin Çelik, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda "T24’ün “yeğen” dedikleri 6. derece akrabaymış. Oysa bahsi geçen yeğenlerin birinin öz amcası CHP ilçe başkanıymış. Diğerinin bir dayısı CHP bir dayısı MHP ilçe teşkilatı üyesiymiş. Ne yapsın siyasetçiler, teyzelerinin kayınbiraderlerinin peşinden mi koştursunlar?" dedi.  

Yeni Şafak muhabiri Burak Doğan ise Twitter hesabından şu paylaşımı yaptı: 

"6 kuşaktan akrabası AK Partili diye 'yeğen' demiş oysa amcası da CHP ilçe başkanı, üstelik öz amcası. Diğerinin ise dayısı CHP teşkilat üyesi. Ama algı kolay geliyor değil mi? E hani dezenformasyon yasası?"