Gündem

Mersin Kadın Platformu: Yol arkadaşımız, dostumuz Nükhet Sirman yalnız değildir, işkenceye dönüşen bu hale son verilsin!

"Nükhet Sirman yalnız değil, buradayız"

26 Mart 2024 15:16

Mersin Kadın Platformu, 24 Mart günü gözaltına alınan Prof. Dr. Nükhet Sirman için bir basın açıklaması yaptı. Bugün adliyeye çıkarılması beklenen Sirman için, "Daha fazla sürüncemede bırakılmadan derhal serbest bırakılsın, işkenceye dönüşen bu hale son verilsin" açıklamasında bulunuldu.

TIKLAYIN - Prof. Nükhet Sirman, araştırma için görüştüğü kişi gerekçe gösterilip gözaltına alındı: "Aziz Nesinlik bir hikâye"

24 Mart'ta İstanbul'dan alınıp Mersin'e götürülen Nükhet Sirman'ın gözaltınsına tepkiler sürmeye devam ediyor. Mersin Kadın Platformu, bugün yaptığı basın açıklamasıyla Sirman'ın serbest bırakılması talebinde bulundu.

Açıklamanın tamamı şu şekilde:

"Feminist yol arkadaşımız, dostumuz, Barış İmzacısı hocamız Prof. Dr. Nükhet Sirman hiçbir ilgisi olmayan bir soruşturma bahanesiyle 23 Mart Cumartesi günü İstanbul’da gözaltına alındı. İfadesi kolaylıkla İstanbul’da alınabilecekken İstanbul’dan Mersin’e getirildi ve dört gündür gözaltında tutuluyor.
Arkadaşımızın maruz bırakıldığı bu haksız muamelenin amacının arkadaşımıza, bizlere gözdağı vermek olduğunu biliyoruz.

Dün akşam geç saatlerde jandarma’ya verdiği ifadesinde dosyanın içinde hiçbir delil olmadığı iyice anlaşılmasına rağmen bir gece daha gözaltında tutulması büyük bir saçmalık.

Biz bu ülkede hukuksuzluğa ve her tür saçmalıklara alıştırılmaya çalışılıyoruz, var olmamız, araştırma yapmamız, insanlarla iletişim kurmamız kolaylıkla suç olabilirmiş gibi bir izlenim yaratılıyor. Bu anlamsız kriminalizasyon halini ve itibarsızlaştırma girişimlerini asla kabul etmiyoruz.

Nükhet Sirman yalnız değil, buradayız. Bugün adliyeye getirilecek olan arkadaşımız, daha fazla sürüncemede bırakılmadan derhal serbest bırakılsın, işkenceye dönüşen bu hale son verilsin!

Mersin Kadın Platformu"