Gündem

“Menteşe Devlet Hastanesi depreme dayanıksız”

Birlik Sağlık-Sen Temsilcisi, Menteşe Devlet Hastanesi Başhekimliği’ne verdiği dilekçede önlem alınmasını istedi

28 Aralık 2023 07:20

6 Şubat’ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerde yıkılan ek hizmet binasında 72, ana binada yaşanan elektrik kesintisinde devreye girmeyen jeneratör nedeniyle 80 kişinin hayatını kaybettiği Hatay Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde hemşire olan Abdullah Gül, tayini çıktığı Muğla’daki Menteşe Devlet Hastanesi’nin depreme dayanıksız olduğunu gündeme getirdi.

Sözcü yazarı İsmail Saymaz’ın aktardığına göre, Gül, depremden sonra Muğla’ya taşındı. Halk Sağlığı Laboratuvarı’na tayin oldu. Gül, aynı bahçeyi paylaştıkları Menteşe Devlet Hastanesi’nin 2018 yılında depreme karşı dayanıksız diye yıkım kararı olduğunu, bir süre kapatılıp yeniden açıldığını öğrendi. Birlik Sağlık-Sen Temsilcisi olan Gül, önlem alınması için geçen gün Menteşe Devlet Hastanesi Başhekimliği’ne başvurdu.

Dilekçede şu ifadeler yer aldı:

“Yaptığımız saha çalışmalarında Menteşe Devlet Hastanemizin bazı yapıların yıkım kararının, bazı yapıların depreme dayanıksız olduğu tespit edilmiştir. Depremde büyük kayıplara sebebiyet verecek bu durum karşısında acilen önlem alınması gerekmektedir. Gerekli önlemlerin ivedilikle alınarak, tarafımıza bilgi verilmesi...”

Yazının tamamını okumak için tıklayın.