Seçim 2024

Memleket Partisi'nin İstanbul adayı belli oldu

İzmir adayı ise Cüneyt Oğuz olarak açıklandı

17 Şubat 2024 11:52

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, İstanbul'da katıldığı aday tanıtım toplantısında partisinin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayının Berk Hacıgüzeller olduğunu açıkladı.

Memleket Partisi'nin aday tanıtım toplantısı Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce'nin katılımıyla Eyüpsultan'da gerçekleştirildi.

Toplantıda, İstanbul, İzmir, Uşak, Balıkesir ve İstanbul ilçe belediye başkan adayları açıklandı. Memleket Partisi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Berk Hacıgüzeller, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı ise Cüneyt Oğuz olarak açıklandı.

Toplantıda, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mahir Bakan, Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Halil Kılıç, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cüneyt Oğuz, Uşak Belediye Başkan Adayı Mehmetcan Solak olarak belirlenirken. İstanbul ilçelerinde ise Arnavutköy'de Ruhi Tuncel, Ataşehir'de Reşat Şahin Öztürk, Avcılar'da Çiğdem Eriş, Bağcılar'da Bülent Uygur, Bahçelievler'de Kerem Usta, Bakırköy'de Ümit Yaşar Demir, Başakşehir'de Nejdet Alavi, Beykoz'da Ufkun Doğan, Beylikdüzü'nde Cihan Avcı, Beyoğlu'nda Yavuz Fırıldak, Büyükçekmece'de İbrahim Dönmez, Çatalca'da Gökhan Çavuşdağ, Çekmeköy'de İbrahim Biçer, Esenyurt'ta Tanju Karakuş, Eyüpsultan'da Ali Yeditepe, Fatih'te Ayşegül Sevinmiş, Gaziosmanpaşa'da Ahmet Hızlı, Güngören'de Tunca Tuncer, Kadıköy'de Fahrettin Eroğlu, Kağıthane'de Hasan Söyler, Kartal'da Murat Dal, Küçükçekmece'de Mikail Yılmaz, Maltepe'de Orhancan Subaşı, Pendik'te Kağan Tangör, Sancaktepe'de Adem Kaya, Silivri'de Zülfiye Güneş, Sultanbeyli'de Murat Dönmez, Şişli'de Mehmet Göğerçin, Tuzla'da Sait Terzi, Üsküdar'da Lale Özel aday gösterildi. İstanbul'un 39 ilçesinden 31'inde aday çıkarıldı, toplantıda il, ilçe ve belde belediyeleri dahil toplamda 63 aday açıklandı

Berk Hacıgüzeller kimdir?

8 Kasım 1966 tarihinde İstanbul'da doğmuştur. Marmara Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü'nde lisans eğitimini ve Marmara Üniversitesi "yönetim ve organizasyon" dalında yüksek lisans eğitimini tamamlamıştır. Westminster Üniversitesi'nde Uluslararası İşletmecilik ve Londra Üniversitesi'nde Uluslararası Hukuk alanlarında yüksek lisans çalışmaları yapmıştır.

Ernst & Young Uluslararası Bağımsız Denetim şirketinde çalışma hayatına başlayarak uluslararası denetim ve yönetim prensipleri kapsamında kamu ve özel sektör kurumlarında denetim faaliyetleri gerçekleştirmiştir. Daha sonra değişik sektörlerde faaliyet gösteren uluslararası şirketlerde Genel Müdür Yardımcılığı, Genel Müdürlük ve Yönetim Kurulu Üyelikleri görevlerinde bulunmuştur.

Serbest mali müşavirlik, yatırım yönetimi ve kurumsal yönetim danışmanlığı yapmakta olup, Kamu Gözetim Kurumu Bağımsız Denetçisidir. 5018 sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu eğitimlerinin yanı sıra üniversitede "stratejik marka yönetimi" yüksek lisans programında "küreselleşme" dersi vermektedir.

Dünya Enerji Konseyi Türk Milli Komitesi üyesidir. Beşiktaş Jimnastik Kulübü'nde 2012 - 2018 yılları arasında yönetim kurulu üyeliği ve icra kurulu başkan yardımcılığı görevlerinde bulunan Berk Hacıgüzeller, evli ve 1 çocuk babasıdır. İngilizce bilmektedir.