Gündem

"Memelere Özgürlük" pankartı açan Aydınalp'e hapis cezası isteniyor

06 Şubat 2024 19:05

İstanbul Kadıköy Bağdat Caddesi'nde pankartlı protesto yapan Melisa Yaren Aydınalp hakkında, "Hayasızca hareketlerde bulunma" suçlamasıyla 1 yıla kadar hapis cezası istendi.

İstanbul Bağdat Caddesi'nde protesto amacıyla "Memelere Özgürlük" pankartı taşıyan fenomen ve model Melisa Yaren Aydınalp'in, "Hayasızca hareketlerde bulunma" suçundan 1 yıla kadar hapsi istendi. 

Bağdat Caddesi'nde 10 Aralık 2023 tarihinde "Memelere özgürlük" pankartıyla yürüyüş yapan Melisa Yaren Aydınalp, polis tarafından gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edilen Aydınalp, yurt dışı çıkış yasağı uygulanarak serbest bırakıldı. Aydınalp'le ilgili Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianame tamamlandı. İddianameye göre, Melisa Yaren Aydınalp'in uygunsuz kıyafet ile kamuya açık alanda elinde 'Memelere özgürlük' pankartı ile Bağdat Caddesi'nde çekilen video görüntüleri ve bir vatandaş tarafından yapılan ihbar ile soruşturma başlatıldı. 

DHA'nın haberine göre Melisa Yaren Aydınalp ifadesinde protesto hakkını kullandığını, vücudunun mahrem yerlerinin açıkta olmadığı, hayasızca herhangi bir hareketinin bulunmadığı ve suçlamaları kabul etmediğini söyledi. Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede Melisa Yaren Aydınalp'in "Hayasızca hareketlerde bulunma" iddiasıyla 6 aydan 1 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılması talep edildi.