Gündem

Meme ameliyatı için Türkiye'ye geldi; olması gerekenden fazla deri alındığı için meme uçları öldü!

2 bin 800 sterlin ödeyerek meme dikleştirme ameliyatı olan Rose, dört saat süren ameliyatın ardından uyandığında bir şeylerin yanlış gittiğini fark etti

20 Ocak 2024 14:53

T24 Dış Haberler

Britanya'dan İstanbul'da meme dikleştirme ameliyatı için gelen 22 yaşındaki Chloe Rose'un memesinden olması gerekenden fazla deri alındığı için meme uçlarına giden kan dolaşımının azalmasına yol açtı. 

2 bin 800 sterlin ödeyerek meme dikleştirme ameliyatı olan Rose, dört saat süren ameliyatın ardından uyandığında bir şeylerin yanlış gittiğini fark etti. Doktorların memesinden çok fazla deri alması nedeniyle kan dolaşımının bundan etkilendiği ve bunun da meme uçlarını öldürdüğü bildirildi. 

Ailesi ve arkadaşları, Türkiye'deki hastanede kalmak için para ödemesi gerektiği iddia edilen Rose'u eve götürmek için çaresiz durumda ve doktorların ihmal olduğunu inkar ettiklerini iddia ediyorlar. Antibiyotik kullanmasına rağmen sağlığı iyiye gitmeyen Rose'un hava ambulansıyla Britanya'ya nakledilmesi için 15 bin sterlin gerekiyor. 

"Doktor bize sürekli 'bir şeyi yok' diyor"

Bağış toplama sayfasında paylaşılan grafik fotoğraflar Chloe'nin meme ucu dokusunun nekroz nedeniyle siyaha döndüğünü gösteriyor.

Rose'un İstanbul'da birlikte olduğu arkadaşı Rachel Mucha, MailOnline'a konuştu. Mucha, "Chloe kendini iyi ve daha iyi hissetmek istiyordu. Göğüslerinin görünüşünden nefret ediyordu, bu yüzden İngiltere'den çok daha ucuz olan Türkiye'de bir ameliyat rezervasyonu yaptırdı" diyerek yaşananları şöyle anlattı:

"Pazartesi günü uçtuk ve Salı günü ameliyat oldu. Doktorlar ameliyatın iyi geçtiğini söylediler ama Chloe kendine geldiğinde acı içinde çığlık atıyordu, vücudunda bir terslik hissediyordu. Meme uçlarının öldüğü meme ucu nekrozu ile baş başa kaldı. Şimdi ne yapacağımızı bilmeden yabancı bir ülkede sıkışıp kaldık. Doktor bize sürekli 'bir şeyi yok' diyor ama Chloe acı içinde ölecekmiş gibi hissediyor. Hastaneden ayrıldık çünkü kalmaya gücümüz yetmiyordu. Eve uçmak istiyoruz ama buna izin verilip verilmeyeceğini bilmiyoruz"