Dünya

Meksikalı sosyal medya fenomeni Vielka Pulido silahlı saldırıda hayatını kaybetti

05 Nisan 2024 08:47

T24 Dış Haberler

Meksikalı sosyal medya fenomeni Vielka Pulido ve erkek arkadaşı, Meksika'da bir spor salonunun önünde vurularak öldürüldü. 

Güvenlik kameralarına yansıyan görüntülerde, silahlı bir adamın beyaz BMW'lerinin yanındaki bir arabaya bindikten sonra çifte ateş açtığı görüldü. 

Ateşlendiği söylenen 26 mermiden ilkinin sesi duyulurken, çevredekilerin şoka uğradığı görüldü.  Meksika'nın Puebla kenti polisi, Vielka'nın 21 yaşındaki erkek arkadaşının amaçlanan hedef olabileceği teorisi üzerinde çalıştıkları belirtildi. 

Saldırı, Santa Cruz Buenavista semtindeki Beats Fitness Center adlı spor salonunun önünde meydana geldi. Yerel raporlar Vielka'yı "ikincil kurban" olarak tanımladı.

Sosyal medyada La Bendi adını vererek işlettiği çevrimiçi mağazalarda parfüm ve güzellik ürünlerinin reklamını yapan Vielka, polis olay yerine ulaştığında çiftin arabasının içinde ölü bulundu. 

Puebla'daki eyalet savcılarının bir sözcüsü şunları söyledi: "Mümkün olan en kısa sürede çözmeye çalışmak ve sorumluları adalete teslim etmek için bu olayı öncelikli olarak araştırıyoruz. Ön soruşturmalar suçun esas olarak erkek mağdura yönelik olduğunu gösteriyor."

Olay yerinde 20 adet 9 mm'lik mermi kovanı ve 6 adet 45 mm'lik mermi kovanı ele geçirildi.