Dünya

Meksika Kongresi'nde "uzaylı cesedi" olduğu ileri sürülen kalıntılar sergilendi: Etkinliğe öncülük eden ismin geçmişi dikkati çekti

Maussan, daha önce 2017 yılında Peru'da bulunan ve daha sonra insan çocukları olduğu anlaşılan beş mumya da dahil olmak üzere, daha sonra çürütülen "uzaylı" keşifleri iddialarıyla ilişkilendirilmişti

13 Eylül 2023 13:31

Meksika Kongresi'nde bugün "uzaylı cesedi" olduğu ileri sürülen iki kalıntı sergilendi. Kalıntıları sergileyen ismin "uzaylı keşfi" sicili dikkati çekti. 

Peru'nun Cusco kentinden çıkarıldığı iddia edilen iki küçük uzaylı cesedi başkent Mexico City'de bulunan Kongre binasında pencereli kutular içinde sergilenerek UFO komplo teorisyenleri camiasında heyecan yarattı.

The Independent gazetesinin Meksika basınında yer alan haberlerden aktardığına göre, etkinliğe öncülük eden gazeteci ve ufolog Jaime Maussan, mumyalanmış örneklerin, "karasal evrimimizin bir parçası olmadığını" ve DNA'larının neredeyse üçte birinin "bilinmediğini" yeminli ifadesinde iddia etti. 

Maussan, uzaylı cesedi olduğu ileri süren kalıntıları göstermeden önce ABD'li yetkililere ve Meksika hükümeti üyelerine, "UFO'lar ve tanımlanamayan anormal fenomenlerle" ilgili çeşitli videolar gösterdi. Maussan, "Bu örnekler dünyevi evrimimizin bir parçası değil... Bunlar bir UFO enkazından sonra bulunan varlıklar değil. Yosun madenlerinde bulunmuşlar ve daha sonra fosilleşmişlerdir" dedi. 

Maussan, katılımcılara, örneklerin Meksika Özerk Ulusal Üniversitesi'ndeki (UNAM) bilim insanları tarafından incelendiğini ve radyokarbon tarihleme kullanarak DNA kanıtları elde edebildiklerini söyledi. Diğer DNA örnekleriyle karşılaştırmalar yapıldıktan sonra, örneklerin DNA'sının yüzde 30'undan fazlasının "bilinmeyen" olduğunun tespit edildiğini ileri sürdü. 

Maussan'ın "uzaylı keşfi" sicili

Maussan, daha önce 2017'de Peru'da bulunan ve daha sonra insan çocukları olduğu anlaşılan beş mumya da dahil olmak üzere, daha sonra çürütülen "uzaylı" keşifleri iddialarıyla ilişkilendirilmişti.

Independent Türkçe'den Çağla Üren'in konuyla ilgili derlediği haberde verdiği bilgiye göre; Maussan, 2015'te yine bir uzaylıya ait olduğu iddia edilen mumyalanmış bir cesedin gösterildiği, "Tanık Ol" adlı bir etkinliğe öncülük etmişti.

Daha sonra bu "uzaylı" keşfi de çürütülmüş ve cesedin bir insan çocuğuna ait olduğu gösterilmişti.

Tüm bu süreçlerde Maussan'a adli araştırmacı José de Jésus Zalce Benitez de eşlik etmişti. Benitez ayrıca, Nazcalı 5 mumya projesinde de yer almış ve cesetlerin üçer parmağı olmasını, "Bize bunun bir insan türü olmadığını düşündürüyor" diye yorumlamıştı.