Dünya

Meksika'da taco standı Michelin yıldızı aldı, sokakta uzun kuyruklar oluştu

20 Mayıs 2024 10:48

T24 Dış Haberler

Mexico City'de küçük bir taco standına sahip olan Califa de León, yalnızca 3 metre boyutunda ve aynı anda 6 kişinin durabildiği alanda lezzetlerini servis ediyor. 

Michelin yıldızı kazanan ilk Meksika taco standı, dünya çapındaki kaliteli restoranların coşkulu topluluğunun arasına girdikten sonra sokakta uzun kuyruklar oluşturdu. 

Michelin, yıldızın verilmesini açıklayan raporunda "Bu dışarda yürürken aniden karşınıza çıkan basit ve hızlı bir sokak lezzeti gibi görünse de ince dilimlenmiş dana fileto sipariş üzerine ustalıkla pişiriliyor, sadece tuz ve bir tutam misket limonu ile tatlandırılıyor. Aynı anda ikinci bir aşçı da mükemmel mısır ekmeğini hazırlıyor. Ortaya çıkan kombinasyon temel ve saf" ifadelerine yer verdi. 

Stand, San Rafael'de, orta sınıf bir mahallede yer alıyor ve etrafı sokakta telefon kılıfları, ucuz mücevherler ve takma tırnaklar satan tezgahlarla dolu.

Müşteriler plastik tabaklarını alıp ayakta yemek yiyor, sos kaselerini paylaşıyor ve yağlı parmaklarını peçetelerle ovuşturuyor.

Siparişler arasında zar zor duran kasiyer, “Bugün kaç tane yaptığımız hakkında hiçbir fikrim yok" diye konuştu.