Dünya

Meksika'da, eski cumhurbaşkanının "lüks" uçağı satıldı, parasıyla iki tane hastane yapılacak

Devlet Başkanı Obrador, göreve geldiğinde Çalınan Malları Halka İade Etme Kurumu kurmuştu

21 Nisan 2023 10:58

T24 Dış Haberler

Meksika Devlet Başkanı Lopez Obrador, ülkesinde uzun süredir gündemde olan ve eski cumhurbaşkanı döneminde satın alınan makam uçağının Tacikistan'a satıldığını açıkladı.

Meksikalı siyasetçi, Twitter'dan yaptığı açıklamada, uçaktan elde edilen paranın Çalınan Malları Halka İade Etme Kurumu'na aktarılacağını ve bu parayla iki tane hastane yapılacağını söyledi.

Paylaşımında kullandığı videoda ülkesindeki "dönüşümü" vurgulayan Obrador, şu ifadeleri kullandı:

"İnsanların, eski yöneticilerin küçük firavunlar gibi nasıl davrandığını görmesi önemli."

2018'de başkanlık görevine gelen solcu lider Obrador, kampanya döneminden itibaren eski devlet başkanı Enrique Pena Nieto ve yönetiminin "lüks" harcamalarını eleştirmesi ve "gösterişsiz" tarzı ile tanınıyordu.

Solcu lider, göreve geldiğinde "kemer sıkma" politikaları izleyeceğini söylemiş ve mevcut makam uçaklarının "lüks" olduğunu söyleyerek onları kullanmayacağını açıklamıştı.

Seyahatlerinde tarifeli uçak kullanacağını açıklayan ve "mütevazi" yolculukları ile gündeme gelen Obrador, uzun süredir makam uçakları için alıcı aradıklarını açıklamıştı.

Obrador, uçağın 2012'de 218 milyon dolara satın alındığını açıklamış ve en az 150 milyon liraya satmayı umduklarını söylemişti.

Reuters'ta yer alan habere göre, Boeing 787 model uçağın satış detayları 10 gün içerisinde paylaşılacak.

İçindeki özel banyosu, yatak odası ve çalışma odası bulunan uçak, yolcu uçağına dönüştürmenin zor olmasından dolayı alıcı bulmakta zorlanmıştı.