Gündem

Mehmet Tezkan: AKP Genel Başkanı'nın seçim meydanlarında kullandığı dil, üslup maalesef siyasetin seviyesini düşürdü

14 Nisan 2023 08:48

HalkTV yazarı Mehmet Tezkan, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın seçim meydanlarında kullandığı dil ve üslubun siyasetin seviyesini düşürdüğünü belirterek, "Erdoğan diyor ki; Kıbleye bilmeyenler tabii ki seccadeye ayakkabı ile basar. Ama onlara asıl kıblenin neresi olduğunu 14 Mayıs’ta siz belirleyeceksiniz? 14 Mayıs’ta Kılıçdaroğlu’na oy verecek olanlar kıbleyi bilmeyen, dinle imanla ilgisi olmayan vatandaşlar mı sayılacak?

Öyle ya kıbleyi bilmeyeni iktidar yapmaya çalışanlar da kıblesini bilmiyor demektir! Ama… AKP’ye oy verecek olanlar kıblesini bilen, makbul vatandaşlar! Öyle mi?" diye yazdı.

Erdoğan'ın "Diyanet İşleri Başkanlığını kaldıracaklarmış!" sözlerine işaret eden Tezkan, "Erdoğan’ın iddiası ağır ama temeli yok. Kılıçdaroğlu’nun ağzından Diyanet’i kapatacağız diye tek cümle çıktı mı? Duyan var mı? Hayır… Ama olsun… Yaftala gitsin, beyinlere işlesin, seçmen öyle zannetsin!..

Peki gerçekten Kılıçdaroğlu’nun amacı buysa, Erdoğan doğru söylüyorsa bu durumu bile bile Kılıçdaroğlu’na oy verecek olanlar ne oluyor? Dinsizler ordusu mu?" ifadelerini kullandı.

Yazının tamamı için tıklayın...