Gündem

Mehmet Barlas: Muhalefet liderlerinin seçimlerin ertelenmesine dünden razı olduğunu düşünüyorum

16 Şubat 2023 07:27

Sabah gazetesi başyazarı Mehmet Barlas, Eski TBMM Başkanı AKP'li Bülent Arınç'ın "Seçimlerin ivedilikle ertelenmesi lazım" çıkışının bazı AKP'liler tarafından takdir edildiğini belirterek, "AK Partililer, Arınç'ın bu çağrısına çok temkinli yaklaşmalı. Eğer iktidarın lehine olacağını düşünseydi asla böyle bir çağrıda bulunmazdı. Arınç, "Ertelensin" diyorsa tam tersinin yapılması en doğrusu olacaktır" diye yazdı.

Seçimlerin ertelenmesinin muhalefete zaman kazandıracağını kaydeden Barlas, "Tartışmasız 6'lı Masa'nın işine yarar. Bildiğiniz gibi muhalefet 12 kez bir araya gelmiş ve cumhurbaşkanı adayı konusunda bir mutabakat sağlayamamıştı. Dahası, aday meselesi tam bir kördüğüm haline gelmiş, "çoklu aday" formülleri masaya yatırılmıştı. İşte böyle bir ortamda seçimlerin ertelenmesi söylentileri 6'lı Masa'ya can suyu olur.

Masanın egosu tavan yapmış ayakları bu vesileyle biraz zaman kazanır. "İstemem ama yan cebime koy" şeklinde açıklamalar yapan muhalefet liderlerinin ertelemeye dünden razı olduğunu düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

Yazının tamamı için tıklayın...