Gündem

Mehmet Barlas: Akşener'in bu tavrı bana hiç samimi gelmedi; bu çok amatörce yapılmış bir siyasi fırsatçılıktır

01 Nisan 2023 10:13

Sabah yazarı Mehmet Barlas, İyi Parti İstanbul İl Başkanlığı’nın kurşunlanmasının ardından parti lideri Meral Akşener’in bina önünde yaptığı açıklamada saldırıdan Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı sorumlu tutarak, seçim çağrısı yapmasını eleştirdi.

Barlas, yazısında şunları kaydetti:

“Neresinden bakarsanız bakın başından itibaren çok dikkatli değerlendirilmesi gereken bir olaydı bu.

Peki Meral Akşener gibi bir siyasetçinin bu konuda daha itidalli olması gerekmez miydi? Elbette gerekirdi. Ama İyi Parti il binasındaki kurşun deliklerinin önünde basın açıklaması yaparak "Kılıçdaroğlu'nu cumhurbaşkanı seçeceğiz, İyi Parti'yi birinci parti yapacağız" demekte bir mahzur görmedi.

Arkasında kimin olduğunu bilmeden bu olayı bir siyasi malzeme haline getirdi ve üzerine bir de seçim konuşması yaptı. Dahası, bir tweet attı ve saldırıdan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı sorumlu tuttu.

Akşener'in bu tavrı bana hiç samimi gelmedi. Mahkeme kararının ardından İmamoğlu'na geçmiş olsun ziyareti gerçekleştirdiğinde gülücüklü bir sarılma fotoğrafı vardı ya, aynı onun gibi.

Bu çok amatörce yapılmış bir siyasi fırsatçılıktır. Türkiye, her seçim öncesinde mağdur yaratmayı amaçlayan bu tür tiyatrolardan çok sıkıldı. Kusura bakmayın ama artık kimse bu tür siyasi operasyonları yutmuyor.”

 Yazının tamamını okumak için tıklayın.

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin kurşunlanan İstanbul İl Başkanlığı önünde yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın önceki gün kendisine yönelik "Beni kendinle uğraştırma" açıklamasını da hatırlatarak, "Meral Akşener’i korkutacak adam anasından doğmadı, korkmuyorum Recep Bey!" diye seslenmişti.

TIKLAYIN - Akşener, kurşunlanan İyi Parti İstanbul İl Başkanlığı önünde: Meral Akşener’i korkutacak adam anasından doğmadı, korkmuyorum Recep Bey!

TIKLAYIN - Emniyet'ten İyi Parti saldırısıyla ilgili açıklama: Hırsızlık girişimi kovalaması

TIKLAYIN - Akşener, kurşunlanan İyi Parti İstanbul İl Başkanlığı önünde: Meral Akşener’i korkutacak adam anasından doğmadı, korkmuyorum Recep Bey!

TIKLAYIN - Kılıçdaroğlu, kurşunlanan İyi Parti İstanbul İl Başkanlığı'nı ziyaret etti: Devleti yöneten kişinin kullandığı dile özen göstermesi lazım

TIKLAYIN - Demirtaş: İyi Parti'ye yapılan saldırıyı lanetliyorum, bu tür saldırılar asla iktidardan bağımsız yapılamaz