Eğitim

MEB'den öğretmenlere "adabımuaşeret" eğitimi

Yeni dersin adı liselerde "Adabımuaşeret", ortaokullarda "Görgü Kuralları ve Nezaket" olacak

01 Şubat 2024 12:38

Millî Eğitim Bakanlığı (MEB), Ağustos 2023’te seçmeli ders programına eklediği, Ekim 2023’te de müfredatını hazırladığı “Adabımuaşeret” (Görgü Kuralları) dersini vermek isteyen öğretmenler için kurs açacak. Eğitimleri 5 yıldan 20 yıla kadar tecrübesi olan öğretmenler alabilecek.

Millî Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulu, "Adabımuaşeret" dersini 24 Ağustos 2023 tarihinde haftalık ders çizelgelerinin seçmeli ders bölümüne dahil etti. Dersin müfredatı ise 30 Ekim 2023 tarihinde kurul kararıyla resmi olarak uygulanmaya başladı.

Bakanlık, yeni seçmeli dersin adını liselerde "Adabımuaşeret" ve ortaokullarda "Görgü Kuralları ve Nezaket" olarak belirledi. 11 Aralık 2023 tarihli açıklamada bu bilgilere yer verildi: 

72 saatlik eğitim programı

“Derslerde öğrencilerin farklı kültürlerde görgü kuralları ve nezaketin önemini kavramaları, çevreye karşı duyarlı olmaları ve dijital ortamlarda görgü kuralları ve nezaketin önemini fark etmeleri hedeflendi. Ders, iki düzeyde 72 saatlik öğretim programını içeriyor."

Ortaöğretim Genel Müdürlüğü, 24 Ocak 2024'te il milli eğitim müdürlüklerine gönderdiği yazıyla “Adabımuaşeret” dersine girmek isteyen öğretmenlere eğitim verileceğini duyurdu.