Ekonomi

Mavi yolculuk, otel tatilini geride bıraktı; fiyatlar ortalama ne kadar?

Fotoğraf: AA

29 Ağustos 2023 12:24

Yaz sezonunda otel fiyatlarını yüksek bulunan çocuklu aileler ve arkadaş grupları bir araya gelerek, ortaklaşa kiraladıkları Gulet ve teknelerle mavi yolculuğa çıkıyorlar. 1 haftalık tatilin bedeli teknenin büyüklüğü ve kabin sayısına göre değişiyor.

Patronlar Dünyası'ndan Kenan Gürbüz'ün haberine göre, haftalık tatilin bedeli teknenin büyüklüğü ve kabin sayısına göre değişiyor. 6 ila 24 kişilik kabin kapasitesine sahip guletlerle mavi yolculuğun fiyatı 6 ila 9 bin euro (172 bin TL-258 bin TL) arasında değişiyor.

Bir hafta süren mavi yolculukta yemek ve kahvaltılar boyu 40 metreyi aşan teknelerin mürettebatı tarafından hazırlanıyor. Tekne tatili bağımsız bir tatil sunuyor. Yat, katamaran, yat motor, gulet kiralama yaptığınızda istediğiniz koyda denize girebiliyorsunuz. Günü istediğiniz yerde bitiriyor ve istediğiniz yerde başlatabiliyorsunuz. 

Otel fiyatları, 4 - 20 bin lira arasında değişiyor 

Dalyan Otelciler ve Turizmciler Derneği Başkanı Ali Mürşit Yağmur, Muğla bölgesindeki Bodrum, Marmaris, Fethiye, Dalyan ve Datça gibi turizm merkezlerindeki 4 veya 5 yıldızlı otellerde iki kişinin gecelik konaklama fiyatının 4 bin liradan başladığını belirterek, ”Bu rakama oda ve kahvaltı dahil. Süper lüks dediğimiz otellerde her şey dahil bir gecelik konaklama ücreti 20 bin liraya ulaşıyor. Butik oteller ise aileler tarafından daha çok tercih ediliyor. Bir çocuklu bir ile butik otelde oda ve kahvaltı dahil 5 bin liraya konaklayabilir” dedi.

Gözde aktiviteleri 

Turizm çeşitliliği, kültürel varlıkları ve doğasıyla ziyaretçilerine unutulmaz bir tatil imkanı sunan Muğla’nın el değmemiş koylarında mavi yolculuğa çıkan tatilcilerin, mavi yolcuk boyunca tercih ettikleri en gözde aktiviteler, doğayı keşfetmek, sualtı dalışları deneyimlemek, balık tutmak, batık antik kentleri görmek, bakir doğada yürüyüşler yapmak için charter gulet eşsiz imkanlar sunabiliyor. Otel tatilinde ise keşif ve eğlence daha minimal düzeyde kalıyor.

Göcek'te mavi ile yeşilin buluştuğu adalar, 10 Aralık 2022 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzalı kararla, "kesin korunacak hassas alan" ilan edilmişti. Bu kararla birlikte Yassıca, Şeytan, Göcek, Hacıhalil adalarının koruma statüsü daha da yükseltilmişti.

TIKLAYIN | Mavi Yolculuk Rehberi: www.maviyolculukrehberi.net