Spor

Marius Sumudica ile Fenerbahçe taraftarı arasında gerginlik

31 Ocak 2024 13:57

Gaziantep FK Teknik Direktörü Marius Sumudica ile Fenerbahçeli bir taraftar arasında havalimanında tartışma çıktı. Tartışmanın alevlenmesi sonrası olay yerine polis ekipleri geldi. Taraflar birbirlerinden şikayetçi oldu.

Galatasaray maçının ardından Gaziantep'e dönmek için İstanbul Havalimanı'na gelen Gaziantep FK Teknik Direktörü Marius Sumudica ile Fenerbahçe taraftarı olduğu öğrenilen bir yolcu arasında tartışma çıktı.

Sözlü tartışma

DHA'nın haberine göre, Süper Lig'in 23. haftasında deplasmanda Galatasaray'a 2-1 mağlup olan Gaziantep FK uçakla şehre dönmek üzere İstanbul Havalimanı'na geldi. İç hatlar gidiş arındırılmış salonda Fenerbahçe taraftarı olduğu öğrenilen yolcu ile teknik direktör Marius Sumudica arasında sözlü tartışma çıktı. Bunun üzerine araya kulüp yetkilileri girmesiyle tartışma alevlendi.

Olay yerine polis ekipleri gelirken, taraflar birbirinden şikâyetçi oldu.

Ne olmuştu?

Sumudica, bir basın mensubunun Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal'ın maçın ardından düzenlenen basın toplantısında "İstediğimiz bir zemin olmamasına rağmen futbol oynamaya çalışan bir Fenerbahçe vardı." sözlerine ilişkin sorusuna yönelik, şunları kaydetmişti:

"İsmail hocanın saygı duyması gerekiyor. Sadece taktik ve futbolla ilgili konuşması gerekiyor. İstiyorlarsa Fenerbahçe stadında da oynayabiliriz. Federasyondan bir izin çıkarabilirlerse isterse bütün maçları orada oynayalım, biz de burada oynuyoruz. Hocanın şehre ve kulübe saygı göstermesi gerekiyor. Profesyonel anlamda baktığınız zaman zeminle ilgilenmemesi gerekiyor. Sahamız böyle istiyorsa gider şehrin başka bir yerinde oynarız. Biz burada oynuyoruz ve onun da kabul etmesi gerekiyor. Biz Sivas'a gideceğiz belki hava -8 derece olacak ve orada puan kaybedince bu benim bahanem mi olacak?"

Öte yandan Sumudica'nın basın toplantısında "İsmail Kartal kim?" dediği anlar kameralara yansımıştı.