Spor

Maracana'da olaylı maç; Messi takımı sahadan çekti, Emiliano Martinez Arjantinlilere jopla vuran Brezilya polisine müdahale etti

22 Kasım 2023 09:27

Güney Amerika'nın iki devinin karşı karşıya geldiği maç öncesinde Maracana Stadı'nda büyük olaylar yaşandı. Brezilya polisi Arjantinli taraftarların bulunduğu bölüme girdi ve taraftarları jopladı. Arjantin kalecisi Emiliano Martinez, taraftara saldıran Brezilya polisine engel olmaya çalıştı. Bunun üzerine kaptan Lionel Messi takımı sahadan çekti.

2026 FIFA Dünya Kupası Güney Amerika Elemeleri'nde Arjantin, deplasmanda Brezilya'yı 1-0 mağlup etti.

Maracana Stadı'nda oynanan Brezilya-Arjantin maçı, iki ülkeyi destekleyen taraftarların milli marşlar okunurken kavga etmeye başlaması üzerine yarım saat geç başladı.

Arjantin Milli Takımı kalecisi Emiliano Martinez'in Arjantinli taraftarlara müdahale eden polisleri durdurmaya çalıştığı arbede devam ederken, takım kaptanı Lionel Messi arkadaşlarıyla birlikte soyunma odasına gitti. Arjantin'in 22 dakika sonra sahaya geri dönmesiyle başlama vuruşu yapıldı.

Arjantin, 63. dakikada Nicolas Otamendi'nin attığı golle rakibini 1-0 mağlup etti.

"Bu takım tarih yazmaya devam ediyor"

Messi, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Bu takım tarih yazmaya devam ediyor. Maracana'da büyük bir zafer kazandık ancak bu zafer Brezilya'da Arjantin taraftarlarının bir kez daha baskı altına alınmasıyla hatırlanacak. Bu çılgınlık tolere edilemez ve artık sona ermeli." ifadelerini kullandı.

Martinez, polise müdahale etti

Brezilya polisi Arjantinli taraftarların bulunduğu bölüme girdi ve taraftarları joplamaya başladı. Emiliano Martinez’in, Arjantinli taraftarlara jopla saldıran Brezilyalı bir polisin elinden jopunu almaya çalışması esnasında kaydedilen görüntü ise ikonik bir an olarak tarihe geçti. Emiliano Martinez'in o görüntüsü sosyal medyada en çok konuşulan konulardan biri oldu.

Messi, takımı soyunma odasına götürdü

Arjantin kaptanı Messi, tüm takım arkadaşlarını toplayarak takımı soyunma odasına götürdü. Arjantinli kaynakların iddialarına göre olayın çıkma sebebi; Brezilya marşı okunurken polisin jopla Arjantinli taraftarlara saldırması. Bunun üzerine Messi; 'Bu şartlar altında oynayamayız' diyor ve takımı sahadan çekiyor.

Maç, 27 dakika rötarla yeniden başladı

Bir süre sonra tribündeki olaylar yatıştırıldı. Arjantin, sahaya geri döndü ve maç 27 dakika gecikmeli de olsa başladı. Messi karşılaşma sonrası yaptığı açıklamada "İnsanlara nasıl vurduklarını gördük, Libertadores finalinde de aynısı oldu. Oyundan çok buna odaklanmıştı takım. Soyunma odasına gittik çünkü her şeyi sakinleştirmenin en iyi yolu buydu, bir trajedi olabilirdi.”

Rodrygo'dan Messi'ye: Korkaklar

Bu arada Messi ile Rodrygo arasında ilginç bir diyalog yaşandı. Rodrygo "Niye soyunma odasına gittiniz? Korkaklar." ifadesini kullanırken, Messi, "Biz Dünya Şampiyonuyuz. Neden korkalım? Ağzından çıkan kelimelere dikkat et." şeklinde bir cevap verdi. Öte yandan bir çok taraftarın ciddi şekilde jop darbeleri sonrası yaralandığı gözlendi. Bazı Arjantinli taraftarların polisin sert müdahalesine karış koymaya çalıştığı da gözlerden kaçmadı.

Brezilya ilk kez mağlup

Bugünü kadar sahasında oynadığı Dünya Kupası eleme maçlarında 51 galibiyet, 13 beraberlik elde eden Brezilya, ilk kez mağlup oldu.

Arjantin bu galibiyetin ardından grupta 15 puanla liderlik koltuğunda oturuyor. Brezilya ise 7 puanla 6. sırada yer alıyor.