Gündem

Mansur Yavaş, Cengiz Topel Yıldırım sessizliğini bozdu: Ruh sağlığını kaybetmiş bu arkadaş!

Yıldırım ise Yavaş'a sosyal medya hesabından "Ya kronik bir yalancısınız ya da ağır bir şizofreni vakası" diyerek yanıt verdi

13 Mart 2024 09:17

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, rakibi İYİ Parti adayı Cengiz Topel Yıldırım'ın kendisine yönelik yolsuzluk ithamlarına ilişkin sessizliğini bozdu. Yavaş, “Cengiz Topel Yıldırım geldi benden Mamak Belediye Başkanlığını istedi. Biz de vermeyince bu sefer bütün televizyonlara sadece Mansur Yavaş’ı karalamak için gidiyor. Ruh sağlığını kaybetmiş bu arkadaş” ifadelerini kullandı. Yavaş, “Lafı ortaya alıp kara almak için böyle konuşmak olmaz. Namuslu bir insansa gidip evrağı savcılığa verecek. Attığı iftiranın bedelini kendisi ödeyecek” diye seslendi.

Yıldırım ise sosyal medya hesabından Yavaş'a, "Mansur Yavaş, size cevap verilmez sadece teşhis konulur. Ya kronik bir yalancısınız ya da ağır bir şizofreni vakası" diye yanıt verdi. Mamak Belediye Başkanlığı adaylığı konusunu Yavaş'ın kendisinin açtığını ileri süren Yıldırım, "Sizinle ilgili belgeleriyle ortaya koyduğum yolsuzluk iddialarına cevap verin ve kuşaklar boyu anlatılacak çorba dağıtmak dışında hiçbir dişe dokunur icraat yapmadan geçirdiğiniz beş senenin hesabını verin" dedi. Yıldırım, Yavaş'ı yüz yüze konuşmaya davet etti.

İYİ Parti'nin eski CHP'li Ankara Büyükşehir Belediye başkan adayı Cengiz Topel Yıldırım'ın Mansur Yavaş'ı yolsuzluk ithamlarıyla hedef almasının ardından başlayan tartışma sürüyor. En son İYİ Parti GİK üyesi Uğurhan Ferudun Berat Tiryaki, partisinin adayına sosyal medyadan tepki göstererek "iftira siyaseti" dedi. TV100’de Az Önce Konuştum programında gazeteci Candaş Tolga’nın sorularını yanıtlayan ABB Başkanı Mansur Yavaş, konuya ilişkin sessizliğini bozdu.

Topel'in Yavaş'a yönelik iddiaları şu şekildeydi:

“Şu an Mansur Yavaş yönetimindeki Ankara Basın Yayın Dairesinde yaklaşık çalışan personel sayısı 27 kişi. Belediye’nin personel sayısı 27 kişi. Fakat Basın Yayın Dairesi’nde 308 kişi de Belediye şirketleri bünyesinde çalışıyor. Belediye şirketinden herhangi bir hizmet almıyorsun, bunu kendi belediyendeki Basın Yayın Dairesi giderlerinde giderleştiriyorsun. 308 kişi çalıştırıyorsun. Trol ordusu var ya işte bu. Bunlara 5 yılda yaklaşık ödenen para 739 milyon. Güncellenmiş rakamla. İşte Mansur Yavaş Belediyeciliği. Bu 308 kişi niye Basın Yayın Dairesi’nin bütçesinde giderleştirilmiyor? Niye başka şirketin bütçesinde?”

“İhaleye fesat karıştırmakta onun tecrübesi çoktur”

TV100 yayınına katılan Yavaş, Yıldırım'ın söz konusu iddialarıyla ilgili olarak şunları söyledi:

“Onun söylediği doğru, nasıl doğru diyeceksiniz? İhaleye fesat karıştırmakta onun tecrübesi çoktur. İhaleler nasıl yapılıyor? Bizim bütün ihalelerimiz açıktır. Katılımcılar gelip zarflarını teker teker veriyor. Tek tek zarflar açılıyor. İki kişi kuruşu kuruşuna aynı teklifi vermiş. Fakat birisi eksik evraktan elenmiş. Aynı fiyatı veren ihaleyi alamamış. O ihale uzmanıdır. Çok girip çıkmıştır ihalelere. Siz ihaleye girmeden aynı rakamı verip veremeyeceğini nereden bilebilirsiniz ki? 10 tane katılımcı var. Biri elenmiş, dokuz katılımcı var. Biri fiyatta daha fazla kırım yaparak ihaleyi almış. Böyle bir şey iddia edildiğinde savcılığa gidin diyorum. Lafı ortaya bırakıp geri kaçmayacaksın.”

“Namuslu bir insansa gidip evrağı savcılığa verecek”

Yavaş, “Aday olduğu partinin genel başkanı ile ben 40 ile gitmişimdir. Her yerde Akşener benim dürüstlüğümü anlatmıştır. Akşener'i yalanlıyor. Basına yansıdığı için söylemek zorundayım. Geldi benden Mamak Belediye Başkanlığı'nı istedi, biz de vermeyince oralarda Yavaş'ı karalıyor. Madem Yavaş yanlış bir insan neden bizle çalışma istedi? 'Mamak'tan belediye başkanı olamazsın' dedik, gitti. Lafı ortaya alıp kara almak için böyle konuşmak olmaz. Namuslu bir insansa gidip evrağı savcılığa verecek. Attığı iftiranın bedelini kendisi ödeyecek. Durmuş, durmuş bunu seçime giderken mi öğrenmiş?” diye konuştu.

“Belediyenin beş kuruşu kaybolmaz, gitsin savcılığa başvursun”

Yavaş, Yıldırım’ın “5 milyar 928 milyon belediye kasasında olması gerekirken yok’ bu para nerede” sorusuna da şöyle yanıt verdi:

“Belediyenin beş kuruşu kaybolmaz. Türkiye'de bütün harcamalarını yayınlayan biziz. Şirketlerde yeminli mali müfettişlerimiz var. Sayıştay denetliyor bizi. Sayıştaş raporu olsa bununla ilgili bizi tefe koyarlar. Ruh sağlını kaybetmiş bu arkadaş. Gitsin savcılığa başvursun. Bize bunları savunmak zorunda bıraktırıp projelerimizi anlatmaktan geri koyuyorlar. Bunun muhattapları bizim şirketlerimiz, genel müdürlerimizdir. Herkes ağzından çıkanın sonucuna katlanacaktır.”

Yıldırım’dan Yavaş’a yanıt: Ya kronik bir yalancısınız ya da ağır bir şizofreni vakası!

Cengiz Topel Yıldırım ise sosyal medya hesabından Yavaş’a yanıt verdi. Yıldırım şunları söyledi:

Mansur Yavaş, size cevap verilmez sadece teşhis konulur. Ya kronik bir yalancısınız ya da ağır bir şizofreni vakası. Maalesef ileride 140jurnos belgesellerinin konusu olacaksınız.

“Durduk yere Mamak Belediyesi konusunu siz açtınız”

İYİ Parti’den aday olacağımın duyulması üzerine CHP genel başkanı Özgür Özel görüşmek için beni davet etti, bu adaylıktan duyduğu üzüntüyü ifade etti, bunu engellemek için uğraştı. Bu uğraşının bir parçası olarak, beni siz davet ettiniz onun ricası üzerine sizinle görüşmeyi kabul ettim. Bu görüşmede gözlerinizin içine baka baka İYİ Parti adayı olacağımı söyledim. Bunun üzerine, durduk yere Mamak Belediyesi konusunu siz açtınız ve atadan kalan arsanızı çocuklarınız arasında bölüştüren bir tavırla ‘Mamak’ı da Mesut’a verdim’ dediniz.

“Bende saklı kalacak”

Sizden farklı olarak, yaptığım özel görüşmeleri kamuoyuyla paylaşmak ve olayları çarpıtarak anlatmak gibi bir adetim yoktur. Dolayısıyla, rahat olabilirsiniz; gerek sizinle gerek Özgür Bey ile yaptığımız görüşmelerde konuştuğumuz konular, siz yalan söylemediğiniz sürece, bende saklı kalacaktır.

“Sizin ve etrafınızdakilerin makam mevki hırsından gözü dönmüş adeta”

Ancak bu akşam söylediklerinizle ustaca kumpaslar kurduğunuzu ve kılınız kıpırdamadan yalan söyleyebileceğinizi hepimize gösterdiniz. Sizin ve etrafınızdakilerin makam mevki hırsından gözü dönmüş adeta.

“Yolsuzluk iddialarına cevap verin”

 Şimdi sizi tekrar ciddiyete ve ağırbaşlı olmaya davet ediyorum. Sizinle ilgili belgeleriyle ortaya koyduğum yolsuzluk iddialarına cevap verin ve kuşaklar boyu anlatılacak çorba dağıtmak dışında hiçbir dişe dokunur icraat yapmadan geçirdiğiniz beş senenin hesabını verin. Eğer ayarlanmış mülakatlar yerine demokratik bir tartışma yapmaya cesaret edebilirseniz, bunları sizinle karşı karşıya konuşmak için her zaman burada olacağım.”