Gündem

Mamak'ta bir binada patlama; bir kişi hayatını kaybetti

29 Eylül 2023 07:56

Ankara'nın Mamak ilçesinde 6 katlı apartmanın girişinde doğal gaz patlaması sonucu yangın çıktı, 1 kişi yaşamını yitirdi.

Alınan bilgiye göre, Küçük Kayaş Mahallesi 1856 Sokak'taki bir apartmandan sabah 07.10 sularında patlama sesi duyuldu.

Çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine sevk edilen polis ekipleri çevre güvenliği aldı. İtfaiye ekipleri ise patlamanın ardından çıkan yangına müdahale etti.

Patlama sırasında evde bulunan yaşlı bir kadın hayatını kaybetti. Park halindeki bazı araçlar, çevredeki bazı bina ve dükkanlar da hasar gördü.

"Deprem oluyor zannettim"

AA'nın aktardığı habere göre yan binanın sakinlerinden Necmettin Kalaycı, sabah yüzünü yıkadığı sırada büyük bir patlama sesi duyduğunu söyledi.

Kalaycı, "Elimi yüzümü yıkıyordum, patlama sesi duydum ve bir anda kapılar düştü. Deprem oluyor zannettim. Yangın çıktı, her taraf kırıldı, döküldü. Pencere kırık, balkonum kırık. Çok zor durumdayız. Yardım bekliyoruz" dedi.

28 Eylül Perşembe günü de İstanbul Şirinevler'de bir apartman dairesindeki doğal gaz patlamasında 3 kişi hayatını kaybetmişti.

Valilik'ten açıklama 

Ankara Valiliği'nden yapılan açıklamada, "Mamak Küçük Kayaş Mahallesi'ndeki 6 katlı bir binanın giriş katında meydana gelen ve ilk bilgilere göre doğal gaz kaynaklı olduğu değerlendirilen patlama sonucu 1 vatandaşımız vefat etmiştir. Konuyla ilgili gerekli teknik ve yasal incelemeler sürdürülmektedir" denildi. 

ABB'den açıklama 

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), patlamayla ilgili X'ten açıklama yaptı. Açıklama şöyle:

“Mamak Küçük Kayaş Mahallesi’ndeki doğalgaz patlaması nedeniyle hayatını kaybeden vatandaşımıza Allah’tan rahmet; ailesine başsağlığı diliyoruz. Ekiplerimiz olay bölgesinde hasar tespit çalışmaları yapmakta olup patlama nedeniyle zarar gören tüm hemşehrilerimizin yanında olacağız.”