Dünya

Malezya, kayıp uçakla ilgili şaka yapan komedyeni bulmak için Interpol'den yardım isteyecek

14 Haziran 2023 11:51

T24 Dış Haberler

Malezya polisi, ülkeyle alay eden ve kayıp Malezya Havayolları MH370 uçuşu hakkında şaka yapan ABD'de yaşayan bir komedyenin yakalanması için Interpol'den yardım istedi.

Jocelyn Chia isimli komedyen, ülkenin hakaret ve internette rahatsız edici içerik paylaşmakla ilgili yasaları kapsamında soruşturulacak. Polis komiseri Acryl Sani Abdullah Sani, Chia'nın tam kimliği ve nerede olduğunu öğrenmek için Interpol'den yardım isteyeceklerini söyledi.

Kendi internet sitesine göre Singapurlu olan Chia'nın Malezya ve Singapur arasındaki rekabet hakkında yaptığı şaka viral olmuş ve bazı kesimlerin tepkisini çekmişti.

New York'ta bir kulüpteki setinde Chia, 1965'te Singapur'un Malezya'dan ayrılmasıyla ilgili şaka yaparak Malezya'nın adayı "terk ettiğini" ifade etti. Chia daha sonra Singapur'un "Birinci dünya ülkesi", Malezya'nın ise "hala gelişmekte olan bir ülke" olduğunu söyleyerek adanın "boşanma intikamını aldığını" söyledi.

Chia, 2014'te havadayken kaybolan ve enkazına hala ulaşılamayan Malezya Havayolları MH370 uçuşuna da atıfta bulunarak, "Malezyalılar yıllarca Singapur'a gitmedi çünkü uçamıyorlar" dedi. Şakaya kulüptekilerin bir bölümü gülmeyince Chia, "Malezya Havayolları'nın kaybolması komik değil ha? Bazı şakalar hedefe ulaşamıyor" diye devam etti. 

Sosyal medyada yayılan klipler hem Malezya'nın hem de Singapur'un tepkisini çekti.