Spor

Lucescu'dan Aboubakar'a sert sözler: Bence eğitimine göre davrandı

31 Ağustos 2023 23:55

UEFA Avrupa Konferans Ligi play-off rövanşında Beşiktaş'a 1-0 yenilerek elenen Dinamo Kiev'in teknik direktörü Mircea Lucescu, maç sonrası Beşiktaşlı Vincent Aboubakar'ın gol sevincine tepki göstererek "Eğitimine uygun davrandı" dedi.

Beşiktaş Park'ta gerçekleşen maçın basın toplantısında konuşan Lucescu, karşılaşmanın golüne kadar denge içinde geçtiğini belirtti.

Gol sonrası Beşiktaş'ın etkili ataklarını vurgulayan Lucescu, şunları dile getirdi:

"Beşiktaş'ın çok yetenekli oyuncuları var ve iyi bir takım. Biz ise genç bir takımız. Soyunma odasında oyuncularıma bunu söyledim. Savunmada hatalar yaptık ve Beşiktaş bugün daha fazla gol atabilirdi. Beşiktaş, tecrübeli ve kaliteli kadrosuyla bu avantajı kullandı."

Aboubakar'a tepki

Aboubakar'ın golünün ardından Dinamo Kiev kulübesine gelerek sevinmesi hakkında da yorum yapan Lucescu, "Aboubakar'ın bu davranışını anlamıyorum. Bence eğitimine uygun bir tepki verdi, neden yaptığını anlamadım." şeklinde konuştu.

Beşiktaş Stadı'na geri dönmesiyle ilgili de konuşan Lucescu, şunları ekledi:

"Bu atmosferi çok seviyorum. Stadın yapımına katkı sağlamak için 2 yıllık kontratımı bıraktım. Bu yüzden burayı evim gibi görüyorum."

Son olarak, Beşiktaş'ın Avrupa'daki şansıyla ilgili görüşleri sorulan Lucescu, "Diğer takımlar hakkında çok fazla bilgim yok. Beşiktaş iyi yatırımlar yaptı, ciddi paralar harcadı. Biz seyircisiz oynuyoruz ve Ukrayna futbolunu ayakta tutmak için genç oyuncularla mücadele ediyoruz. Beşiktaş, iyi oyuncular aldı. İlginç bir lig olacak, neler olacağını göreceğiz." şeklinde konuştu.

Aboubakar ne yaptı?

Aboubakar, golden sonra ilk maçın ardından Beşiktaş'a 'Afrika Karması' diyen Mircea Lucescu'nun bulunduğu yedek kulübesinin önüne kadar gelerek sevincini yaşadı.

Kamerunlu oyuncu bu hareketi sonrası ise sarı kart gördü.

Lucescu ne demişti?

Beşiktaş'ta çok fazla Afrikalı oyuncu oynadığını söyleyen Lucescu, "Biz Beşiktaş'a karşı değil, Afrika milli takımına karşı oynadık. Kulüpte yetişmiş 11 oyuncuyla onlara karşı oynamak çok zor. Oyuncularımızın tecrübesizliğinden faydalandılar ve goller attılar. İyi bir takım, iyi transferler yaptılar" demişti.