Dünya

Lübnan: İran'ın yakıt hibesi elektrik üretimimiz için stratejik öneme sahip

Lübnan Enerji Bakanı Velid Fayyad, İran'ın Beyrut Büyükelçisi Mucteba Emani başkanlığındaki heyetle bir görüşme gerçekleştirdi.

Lübnan Enerji Bakanı Velid Fayyad ve beraberindeki heyet Lübnan'daki elektrik üretim tesislerinde kullanılmak üzere İran'ın hibe edeceği yakıtla ilgili ayrıntıları değerlendirdi.

10 Eylül 2022 22:38

Lübnan Enerji Bakanı Velid Fayyad, İran'ın hibe edeceği yakıtın hükümetin elektrik üretimini artırma planını uygulaması için stratejik öneme sahip olduğunu söyledi.

Lübnan Enerji Bakanlığı'nın medya ofisinden yapılan yazılı açıklamaya göre Enerji Bakanı Fayyad, İran'ın Beyrut Büyükelçisi Mucteba Emani başkanlığındaki heyetle bir görüşme gerçekleştirdi.

Başkent Beyrut'taki bakanlık binasında gerçekleştirilen görüşmede, Lübnan'daki elektrik üretim tesislerinde kullanılmak üzere İran'ın hibe edeceği yakıtla ilgili ayrıntılar değerlendirildi.

Diğer ülkelerden gelen hibeler gibi İran'dan gelecek hibeyi de memnuniyetle karşıladıklarını belirten Fayyad, "İran'ın hibe edeceği yakıt, elektrik planının uygulanması için stratejik öneme sahip bir başlangıç noktası olacak " dedi.

İran'ın Beyrut Büyükelçisi Emani de ülkesinin Lübnan'a sadece elektrik santrallerinde kullanılacak yakıt konusunda değil, enerji sektörü ile ilgili her konuda; özellikle de elektrik santrallerinin inşasında yardım etmeye hazır olduğunu belirtti.

Ekonomik kriz nedeniyle yakıt sübvanse edilemiyor

Lübnan hükümeti, Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) yaptırımlarına maruz kalmamak için İran'dan gelen yakıtı kabul etmemeyi tercih ediyordu ancak ülkenin içinde bulunduğu şartlar hükümetin tutumunu değiştirdiğini gösteriyor.

Lübnan'da 2019'dan bu yana devam eden ekonomik kriz nedeniyle Merkez Bankası, önceden olduğu gibi yakıtı sübvanse etmiyor.(AA)