Gündem

LÖSEV'li gençler: Atatürk’ün izindeyiz, vazifemizin farkındayız

19 Mayıs 2024 15:37

LÖSEV'li gençler, 19 Mayıs’ta Cumhuriyet’in kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ü anmak ve saygılarını sunmak amacıyla Ulus’ta Zafer Anıtı’na çelenk koydu. Gençler, "Atatürk’ün izindeyiz, vazifemizin farkındayız" dedi.

LÖSEV’in iyileşmiş gençleri, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında Ankara Ulus’ta Zafer Anıtı önünde tören düzenledi. Tören, gençlerin Zafer Anıtı’na çelenk koymaları ile başladı. Cumhuriyet’in kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün anısına saygı duruşunda bulunuldu.

İstiklal Marşı'nın ardından gençlerin "LÖSEV gençleri olarak daima Atatürk'ün izinde ve onun aydınlık yolunda yürüyen çağdaş LÖSEV gençleriyiz. Vazifemizin farkındayız. Türk İstiklal ve Cumhuriyetini ilelebet muhafaza edeceğiz" sözleriyle devam eden anma töreninde gençliğin Ata’ya cevabı okundu.

“Ey Türk'ün Büyük Atası! İstikbal ve Cumhuriyeti korumak mecburiyeti hasıl olursa içinde bulunacağımız ahval ve şerait ne olursa olsun, kudret ve cesaretimizi damarlarımızdaki asil kandan alarak, bütün engelleri aşıp, her güçlüğü yenmek azmindeyiz”  diyen gençler, Ata’larına olan minnet ve bağlılıklarını ifade etti, Atatürk’ün gençliğe olan güvenini boşa çıkarmayacaklarına dair söz verdi. (ANKA)