Dünya

Los Angeles Times iş gücünün yüzde 20'sini işten çıkaracak

Gazete, 142 yıllık tarihindeki en büyük işten çıkarma olarak en az 115 kişiyi işten çıkaracağını söyledi

24 Ocak 2024 09:11

T24 Dış Haberler

Los Angeles Times mali sıkıntılar nedeniyle haber odasının yaklaşık yüzde 20'sini işten çıkaracağını duyurdu. 

Haber, Sports Illustrated ve bağımsız müzik yayıncısı Pitchfork gibi kuruluşlar da dahil olmak üzere ABD medya endüstrisindeki diğer toplu işten çıkarmaların hemen ardından geldi. Gazete muhabiri ve Batı Medya Birliği başkanı Matt Pearce, "Los Angeles Times için karanlık bir gün" dedi.

Gazetenin sahibi Patrick Soon-Shiong, işten çıkarmaların yıllık 30 milyon dolar ile 40 milyon dolar arasındaki önemli mali kayıplardan kaynaklandığını açıklarken, "Bugünkü karar herkes için acı verici, ancak acilen harekete geçmemiz ve gelecek nesil için sürdürülebilir ve başarılı bir gazete oluşturmak için önemli adımlar atmamız şart" dedi.

Etkilenenler arasında Washington büro şefi Kimbriell Kelly'nin de bulunduğu kıdemli editörlerin de olduğu açıklandı. Birçok ödüllü fotoğrafçı ve gazetenin video birimi de işlerini kaybettiğini açıklarken, gazetenin genel yayın yönetmeni Kevin Merida da yakın zamanda ayrıldığını duyurdu. 

Soon-Shiong, bugün karşı karşıya olduğu mali zorluklardan dolayı gazetenin geçmiş liderliğini suçlayarak, dijital abone hedeflerinin gerisinde kaldığını ve sürdürülebilir reklam geliri elde etmekte zorlandıklarını söyledi.

Vogue, The New Yorker ve Vanity Fair gibi isimlerin arkasındaki şirket Conde Nast da geçen sonbaharda 300'den fazla çalışanını işten çıkarmayı planladığını duyurdu.