Dünya

Los Angeles'a pasaportsuz ve biletsiz uçan Rus vatandaşı, ABD'de mahkemeye çıkarıldı

Adam çıkarıldığı mahkemede "uçak bileti aldığına emin olmadığını, üç gündür uyumadığını" söyledi

29 Ocak 2024 10:06

T24 Dış Haberler

Kasım ayında Danimarka'dan Los Angeles'a giden bir uçağa bilet, pasaport veya vize olmadan binen Rus vatandaşı, ABD federal mahkemesinde uçakta kaçak yolcu olmaktan suçlu bulundu. 46 yaşındaki Sergey Ochigava, Cuma günü Kaliforniya mahkemesindeki jüri tarafından suçlu bulundu.

Yetkililer, Ochigava'yı, uçuş rezervasyonu yapıldığına veya vize başvurusunda bulunduğuna dair herhangi bir kayıt bulamayınca Los Angeles havaalanında tutukladı. Kasım ayından bu yana gözaltında tutulan adamın beş yıla kadar hapis cezası istendi. 

Savcılar, Ochigava'nın Danimarka'daki Kopenhag Havalimanı'ndaki güvenlikten biniş kartı olmadan geçtiğini, fark edilmeden Los Angeles'a giden Scandinavian Airlines uçağına bindiğini söyledi. 
 
Ochigava'nın iddianame belgelerine göre, uçakta "her yemek servisi sırasında iki öğün yemek istediği ve kabin ekibine ait olan çikolatayı yemeye çalıştığı" için farkedildi. Bir uçuş görevlisi, "uçakta diğer yolcularla konuşmaya çalıştığını ancak yolcuların çoğunun onu görmezden geldiğini" söyledi.

Uçak 4 Kasım'da Los Angeles'a indiğinde Ochigava ABD sınır görevlileri tarafından karşılandı. Ochigava'nın Scandinavian Airlines uçuşunda veya başka bir uçuşta herhangi bir resmi kaydına rastlanmadı. Ochigava, ABD'ye girmek için gereken vize, pasaport veya herhangi bir seyahat belgesini de sağlayamadı. Yetkililer çantasını aradıktan sonra kendisine Rus ve İsrail kimlik kartlarını buldu.

Yetkililer onu, başlangıçta sınır görevlilerine pasaportunu uçakta unuttuğunu söylemek de dahil olmak üzere "ABD'ye yaptığı seyahat hakkında yanlış ve yanıltıcı bilgi vermekle" suçladı. İddianameye göre Ochigava, sınır görevlilerine "uçak bileti almış olabileceğini ancak emin olmadığını" söylerken, uçağa nasıl bindiğini hatırlamadığını, üç gündür uyumadığını iddia etti.