Gündem

Localara servis için denizin içinde servis yapan garsonlar tepki çekmişti; o işletmeci konuştu: İyi bahşiş almak için kendi istedi

"Bu çocuğun maaşı 3 bin euro"

03 Temmuz 2023 10:33

Rodos’taki bir işletmede, garsonların göğsüne kadar gelen suyun içinde bata çıka ilerleyerek denizin derin alanlarına yapılan ahşap localara hizmet verirken görüntülendiği videolar gündem oldu. Sosyal medyada söz konusu görüntü tepki çekerken, işletmeciden açıklama geldi.

Hafta sonu, tatil beldesinde çekilen görüntülerin yarattığı tartışma devam ediyor. Yunan bakanlar, olayla ilgili soruşturma başlatmıştı. Tartışmanın ortasında kalan garson ise, “Ben bu sayede günde 200 euroya kadar bahşiş alıyorum” demiş ve halinden memnun olduğunun altını çizmişti.

“Garson kendisi suyun içine girmek istedi; bu çocuğun maaşı 3 bin euro”

Sözcü’nün aktardığına göre, söz konusu mekanın sahibi Yunan medyasına verdiği demeçte, “Garson kendisi suyun içine girmek istedi. Bu sayede iyi bir bahşiş almak istedi. Bu çocuk beş yıldır benimle çalışıyor. Bu özel bir davetti ve iyi bahşiş almak istedi. Bu çocuğun maaşı 3 bin euro" dedi.

“Giydiği kıyafetler su geçirmez”

Yunan işletmeci, garsonun giydiği kıyafetin de su geçirmez olduğunu söyledi. İşletmeci, “Beni ve işletmemi karalamak isteyenler harekete geçti. Öğleden sonra 10 müfettiş geldi ve her şeyi incelediler fakat her şeyin yasal olduğunu gördüler. Sahil güvenlik ekipleri de geldi ve onlar da her şeyin yasalara uygun olduğunu gördü” dedi. İşletmeci, çalışanlarının güvenliğine öncelik verdiğini dile getirirken, “Başka bir açıklama yapmayacağım ve çalışanlarım da aynı şeyleri söyler” yorumunu yaptı.