Spor

Listenin ilk sırasında; Fenerbahçe'de hedef Mircea Lucescu

12 Haziran 2023 10:47

Jorge Jesus'un ayrılığı sonrası Fenerbahçe'de teknik direktör arayışları derhal başladı. Fenerbahçe'nin en büyük adayının ise Mircea Lucescu olduğu iddia ediliyor.

Fenerbahçe sezonu Türkiye Kupası zaferiyle tamamlarken, teknik direktör Jesus görevinden ayrıldığını duyurdu. Fenerbahçe, 2023-2024 sezonu için teknik direktör arayışlarına ivedi bir şekilde başladı.

En büyük aday Lucescu

Jesus'un yerine teknik direktör arayan Fenerbahçe'de Mircea Lucescu iddiası ortaya atıldı. beIN SPORTS'un haberine göre, Fenerbahçe'nin listesinin ilk sırasında Lucescu var.

Yeni sezonda takımı Süper Lig'i tanıyan bir isme emanet etmek istediği belirtilen Fenerbahçe'nin göreve Lucescu'yu getirmek istediği öne sürülüyor.

Kiev'le 1 yıl daha kontratı var

Dinamo Kiev'i çalıştıran Lucescu'nun takımıyla 1 yıl daha sözleşmesi bulunuyor.

Galatasaray ve Beşiktaş'la şampiyonluk yaşadı

Lucescu, Türkiye'de Galatasaray ve Beşiktaş ile Süper Lig şampiyonluğu yaşamıştı. 77 yaşındaki Rumen teknik direktör, Galatasaray ile UEFA Süper Kupa zaferi de elde etmişti.

Lucescu kimdir?

29 Temmuz 1945'te Romanya'da dünyaya gelen Lucescu, teknik direktörlük kariyerine 1981'de Romanya Milli Takımı'nda başladı. Lucescu; daha sonra sırasıyla FC Dinamo, Pisa, Brescia, Reggiana, Rapid Bükreş, Inter, Galatasaray, Beşiktaş, Shakhtar Donetsk, Zenit, Türkiye Milli Takımı ve Dinamo Kiev'de görev aldı.