2022 Dünya Kupası

Lionel Messi iki rekorun kıyısında

Messi, Dünya Kupası'nda en çok gol atan Arjantinli futbolcu rekorunda Batistuta'yı yakaladı

10 Aralık 2022 13:39

Arjantin, Dünya Kupası'nda Hollanda'yı mağlup ederek yarı finale yükselirken, mücadelede 120 dakika sahada kalan Lionel Messi ise, iki rekor birden kırmaya çok yaklaştı.

Lionel Messi'nin belki de son Dünya Kupası'nda finalin sadece bir adım uzağında bulunurken, yıldız futbolcu attığı gollerle takımını turnuvada sırtladı.

Hollanda maçında da fileleri sarsan 35 yaşındaki yıldız, kupadaki gol sayısını 4'e yükseltti.

Dünya Kupası'nda gol krallığı yarışında beş gollü Mbappe'nin arkasında ikinci sıraya yükselen Messi, Arjantin Milli Takım tarihine geçti.

Batistuta ile gol sayısını eşitledi

Tecrübeli futbolcu, milli formayla Dünya kupalarında 10. golüne imza atarak, efsane isim Gabriel Batistuta'yı yakaladı.

Messi, Hollanda'ya attığı golle Dünya Kupası'nda en çok gol atan Arjantinli futbolcu Gabriel Batistuta'nın rekorunu egale etti.

Lothar Matthaus'u geride bırakacak

Futbolculuk kariyerinde 1001. maçına çıkan Messi, kalan iki maçta (yarı final ve final/üçüncülük maçı) süre alması halinde Dünya Kupası tarihinde en çok maça çıkan oyuncu rekorunun da sahibi olacak.

Messi, bu durumda maç sayısını 26'ya çıkarıp, eski Alman futbolcu Lothar Matthaus'u (25 maç) geride bırakarak Dünya Kupası tarihinde en çok forma giyen oyuncu olacak.

Messi grup maçlarının ardından efsane Maradona'yı geçip Dünya Kupası'nda en çok forma giyen Arjantinli futbolcu olmuştu.