Gündem

KYK kredi borcu silindi mi? KYK borcu son durum nedir?

KYK kredi borçları son durumu

19 Temmuz 2022 08:05

KYK kredi borcu ile ilgili 18 Temmuz Pazartesi günü Kabine Toplantısı gerçekleşti. Toplantının ardından Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) ödemeleri, internette gündem oldu. Peki KYK kredi borcu silindi mi? KYK kredi borçları son durumu:

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, mezun öğrencilerin KYK kredi borcuna ilişkin olarak açıklamalar yaptı. Erdoğan, kredi geri ödemelerinin herhangi bir farkı veya faiz farkı olmaksızın, sadece alınan kredi rakamı üzerinden yapılacağını bildirdi.

KYK kredi borçları son durumu

Erdoğan, mezun öğrencilerin KYK borçlarına ilişkin olarak, "Alınan kredilerin geri ödemeleri mezuniyetten iki yıl sonra başlıyor. Bu süre içinde mezun öğrenci henüz sigorta girişi olan bir işe başlamamışsa ödemeyi erteleyebiliyor. Kredi ödemelerinin belirli bir faiz üzerinden değil, üretici fiyat endeksi farkına göre yapılıyor. Hiçbir zaman bir faiz uygulaması yapmadık. Kredi geri ödemelerinin herhangi bir farkı veya faiz farkı olmaksızın, sadece alınan kredi rakamı üzerinden yapılmasını kararlaştırdık" diye konuştu. 

Buna göre, önümüzdeki yıldan itibaren kredi ödemesi başlayacak öğrenciler, artık sadece aldıkları kredi rakamı kadar sorumlu olacaklar.

Borçlarını öğrenmek isteyenler, KYK borcu sorgulama ekranına buradan ulaşabilirler.

TIKLAYIN - Erdoğan'dan KYK kredi borcu açıklaması: Enflasyon farkı veya faiz uygulaması olmaksızın sadece ana para ödenecek

TIKLAYIN - KYK kredi faizleri silindi: Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a "EYT loading" göndermesi