Dünya

Kuzey Kore, Güney Kore'nin çip ekipmanları üreticilerini hackledi

05 Mart 2024 15:13

T24 Dış Haberler

Güney Kore, Kuzey Koreli bilgisayar korsanlarının Güney Kore'nin çip ekipmanı üreticilerine sızdığını öne sürdü. 

Başkan Yoon Suk Yeol, Kuzey Kore'nin yaklaşan seçimlere müdahale etmek için siber saldırılar gibi provokasyonlar düzenleyebileceği konusunda uyarıda bulundu. 

Geçtiğimiz yıl Kuzey Kore, Başkan Yoon'un yardımcılarından birinin e-postalarını hacklemişti.

Yetkililer tarafından yapılan açıklamada, "Kuzey Kore'nin, yaptırımlar nedeniyle tedarik etmekte yaşadığı zorluklar karşısında muhtemelen kendi yarı iletkenlerini üretmeye hazırlanabileceğine inanıyoruz" dendi.

Güney Kore, Kuzey Kore'nin Aralık ve Şubat aylarında iki çip ekipmanı şirketinin sunucularına sızarak tesislerinin ürün tasarımlarını ve fotoğraflarını çaldığını düşündüklerini söylerken, çip üretimi sektöründeki diğer şirketleri de siber saldırılara karşı önlem almaları konusunda uyardı.

Güney Kore şirketlerinin geçen yılın sonlarından bu yana Kuzey Koreli bilgisayar korsanlarının önemli bir hedefi olduğunu da belirtildi. 

Kuzey Kore siber suçlara karıştığını reddetti ancak Seul, Kuzey Koreli bilgisayar korsanlarını rejimi ve nükleer silah programını finanse etmek için genellikle kripto para birimi cinsinden büyük miktarlarda para çalmakla suçladı.